Här är Samsung Galaxy S9 och S9+ – telefonerna du bör skippa

Samsung har under söndagskvällen presenterat företagets nya mobiler Galaxy S9 och S9+. Två telefoner jag tycker du bör skippa om du äger en Galaxy S8 eller S8+ idag. 


Om vi börjar med Samsung Galaxy S9 så har mobilen fått en 5,8 tumsskärm med Quad HD-upplösning i formatet 18,5:9 tillsammans med en SUPER AMOLED-panel. Under huven sitter processorn Exynos 8895 (för oss i Sverige, i USA är det Snapdragon 845 som gäller) tillsammans med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

På baksidan sitter en ensam 12 MP-kamera med det låga bländartalet f/1.5. På framsidan sitter en ensam 8 MP-kamera. I övrigt har mobilen fått ett 3000 mAh-batteri, trådlös laddning, IP68-klassning, en irisläsare och Android 8.0 från start. Mobilen kommer bli tillgänglig i färgerna svart, blått och lilla. Telefonen kommer bli tillgänglig i butik från och med 16 mars till priset 8490 kronor.

Om vi går vidare till Galaxy S9+ så är skillnaderna ändå små mot vanliga Galaxy S9. S9+ har fått en något större 6,2 tumsskärm på baksidan, dubbla kameror med upplösningen 12 MP för vardera kamera (en med bländartalet f/2.4 och den andra med bländartalet f/1.5, vilket möjliggör att man kan skifta fokuspunkt enkelt), 6 GB RAM istället för 4 GB och ett något större 3500 mAh-batteri. Mobilen kommer bli tillgänglig samma datum som Galaxy S9 till priset 9890 kronor.

Texten kan komma att korrigeras.