Google

Varför använder Chromecast gamla Micro-USB?

Den nya standarden, USB Type C, har varit tillgänglig sedan minst två år tillbaka. Men det finns fortfarande produkter som släpp med den gamla Micro-USB-kontakten.

En enhet som fortfarande använder sig av den gamla Micro-USB-kontakten är tredje generationens Chromecast. Detta är något jag tycker är mycket konstigt eftersom att produkten släpptes sent under 2018.

Det är oklart varför den nya Chromecasten använder en gammal kontakt. Som jag brukar säga kan anledningarna vara många. Främst tror jag det beror på det låga priset men att nästa års Chromecast kommer få USB Type C. Men det återstår att se!

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...