Posted in: Honor

Snabbtest på Honor View 20

Nu har jag använt Honor View 20 i några veckor och tänkte i den här artikeln berätta vad jag tycker om enheten. Vad är bra respektive mindre bra med Honor View 20? 

Honor View 20 har fått en fram och baksida i glas. På framsidan har enheten fått Gorilla Glas 5 liksom på baksidan. Något som däremot sticker ut med enheten är just baksidan som reflekterar på ett mycket häftigt sätt beroende på hur man vinklar enheten. Om vi går över till framsidan så är Honor View 20 den första mobilen på den svenska marknaden som erbjuder ett hål för kameran på framsidan. Honor View 20 ligger otroligt bra i handen.

Om vi går vidare till displayen så har mobilen fått en 6,4 tumsskärm med Full HD+- upplösning. Dessvärre har enheten inte fått en OLED-panel, något som innebär att mörkare färger tenderar att bli mera ljusa än just mörka. Däremot är de ljusare färgerna riktigt bra. Jag gillar verkligen att Honor View 20 har så mycket skärmyta på framsidan och jag irriterar mig inte på hålet för kameran på just framsidan.

honor-view-20-1-22-01 (1)

Om vi går vidare till prestandan så har Honor View 20 fått Huawei:s senaste processor Kirin 980 tillsammans med 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Enheten har inga som helst problem att hänga med vid “vanlig användning” samt när man drar igång ett spel på enheten. Precis som med Huawei Mate 20 Pro presterar Honor View 20 i topp när det kommer till benchmarks.

På baksidan har mobilen fått en primär 48 MP-kamera tillsammans med en sekundär ToF-kamera. Denna kombination är mycket intressant då telefonen dels tar riktigt detaljrika bilder med 48 MP-sensorn, men även att den kan skapa ett djup med ToF-kameran i bilderna som jag inte sett i någon annan smartphone tidigare. Honor View 20 tar bra bilder både i ljusa förhållanden men också mörka förhållanden.

I övrigt har Honor View 20 ett tillräckligt stort batteri så att jag som nörd (!) kan ladda enheten varannan natt och således klara mig på en laddning på två dagar. Utöver det har enheten fått ett hörlursuttag, något som är riktigt uppskattat!

För att samanfatta allt är Honor View 20 en riktigt grym smartphone. Kameran och displayen är de saker jag tycker är allra bäst i mobilen men saker så som prestanda imponerar också.

Back to Top