dark

Test: OnePlus 7 Pro imponerar nästan på allt!

Jag har nu hunnit testa OnePlus 7 Pro i några dagar och har således hunnit bilda mig en uppfattning om vad jag tycker om telefonen. Det här är överlägset den bästa telefonen jag någonsin har testat. OnePlus har verkligen gjort ett grymt bra jobb med OnePlus 7 Pro! 

Om vi börjar med designen så har jag fått hem den gråa versionen av enheten. Den här färgen skiftar mellan grått, svart och lila och gör således färgen riktigt snygg att kolla på. Jag tycker verkligen att OnePlus gjort ett bra jobb med färgen på enheten. OnePlus 7 Pro sitter också extremt bra i handen tack vare baksidan som är något tvålformad för att passa in handen perfekt. Den här färgen gör även att fingeravtryck inte syns särskilt bra, något som verkligen är positivt!

På framsidan har telefonen typ bara fått skärm med undantag för en liten kant placerad under displayen. Kameran har placerats i ett litet fack och åker upp när du ska ta selfies. Något som jag personligen inte saknar men som jag tror att många hade tyckt varit trevligt är ett hörlursuttag. Något jag också tycker OnePlus satt perfekt är vikten som bidrar till att enheten ligger perfekt i handen. Det jag känner mig orolig över är om telefonen går i backen. Hur kommer den klara fall? Detta är självklart inget jag har testat eller vill testa, men det kommer troligtvis publiceras ett gäng crash test på YouTube inom snar framtid.

Om vi går vidare till elefanten i rummet, displayen, så har OnePlus 7 Pro fått en 6,67 tumsskärm som gör att telefonen verkligen känns mäktig (och stor) att hålla i. Utöver det är OnePlus 7 Pro företagets första smartphone med Quad HD+- upplösning tillsammans med en uppdateringsfrekvens på 90Hz. Detta gör att OnePlus 7 Pro har ett flyt som ingen annan telefon jag använt tidigare (Samsung Galaxy S10 och Huawei P30 Pro för att nämna två exempel) har samma flyt i displayen när det kommer till att till exempel scrolla på webbsidor.

Displayen i OnePlus 7 Pro är verkligen underbar att kolla på. Färgerna är grymma, betraktningsvinklarna likaså liksom ljusstyrkan som kan vridas upp rejält så att displayens innehåll är synligt utomhus. OnePlus har gjort ett grymt bra jobb med displayen i OnePlus 7 Pro och det uppskattar jag verkligen. Konkurrenterna kommer få mycket svårt att överträffa displayen i OnePlus 7 Pro!

När det kommer till prestandan har OnePlus 7 Pro fått det senaste och bästa man kan hitta i ett flaggskepp idag. Det rör sig om Snapdragon 855 med antingen 6, 8 eller 12 GB RAM. Jag har fått hem modellen med 8 GB RAM och 128 GB inbyggt minne, men trots att det inte är modellen med 12 GB RAM så är den här varianten riktigt snabb den också. Allt ifrån spel till att scrolla runt i menyerna flyter på riktigt bra. OnePlus påstår att man använt någon slags kylning i mobilen, trots det känns det som att 7 Pro har en tendens till att bli varm när jag till exempel spelat Infinite Flight under en längre tid.

Modellen jag testade av OnePlus 7 Pro klarar av att gå mellan appar utan några som helst problem. Jag anser att 8 GB RAM är fullt tillräckligt för en smartphone idag och att allt över detta är överkurs, speciellt med ett så rent gränssnitt som Oxygen OS på toppen. Jag kan gå mellan olika appar som jag öppnat tidigare och fortsätta där jag slutade i dessa program utan att programmet behöver starta om sig själv.

När det kommer till benchmark har OnePlus 7 Pro fått 3450 poäng i Single Core-prestandan och 10 909 poäng i Multi Core-prestanda. Detta gör att OnePlus 7 Pro hänger med Samsung Galaxy S10 och är den snabbaste telefonen som säljs på den svenska marknaden enligt Geekbench.

Om vi går vidare till kamerorna så har OnePlus 7 Pro fått tre kameror på baksidan. För första gången hittar vi en vidvinkel-kamera i en enhet från OnePlus, trevligt! Den primära kameran på baksidan har fått upplösningen 48 MP, vidvinkelkameran har fått upplösningen 16 MP medans zoomkameran fått upplösningen 8 MP. OnePlus 7 Pro är tyvärr bevis på att man inte kan lita på DxOMark, i alla fall enligt mig. Telefonen tar riktigt fina bilder i dagsljus men när det blir mörkt ute ser man att bilderna blir brusiga.

Det ska däremot poängteras att jag har testat OnePlus 7 Pro i ett tidigt skede, något som kan betyda att OnePlus kommer skicka ut en ny uppdatering inom kort som kommer förbättra kameran när det kommer till fotografering i mörker. När det kommer till den främre kameran så har den fått en upplösning på 16 MP. Den här enheten är dels cool när den kommer fram ut ur sitt fack, men inte nog med det så tycker jag även att den tar bra bilder.

I övrigt har OnePlus 7 Pro fått ett 4000 mAh-batteri. Det är ett största batteriet som OnePlus någonsin satt i en smartphone och jag är verkligen nöjd över batteritiden i OnePlus 7 Pro. Det märks att OnePlus har anpassat mjukvaran bra efter hårdvaran. Jag kan ladda upp OnePlus 7 Pro till 100% och med lätthet använda mobilen i en dag utan att jag behöver ladda den (förutom när jag går och lägger mig på kvällen). Utöver det har mobilen även fått Warp Charge 30, något som innebär att telefonen laddar upp riktigt snabb, bra jobbat OnePlus!

Utöver en lysande batteritid har telefonen även fått en optisk fingeravtrycksläsare. Många minns nog den i OnePlus 6T som långsam. Med OnePlus 7 Pro så jag OnePlus skärp till sig och läsaren under displayen är fantastiskt snabb i OnePlus 7 Pro.

Något som inte är lika roligt att enheten dels saknar stöd för trådlös laddning, men också att OnePlus 7 Pro har dåligt ljud när det kommer till högtalarna. Visst, telefonen har stereohögtalare, men dessa högtalare levererar väldigt dåligt med bas, något som gör att helhetsupplevelsen blir något “platt”. Något som däremot inte är lika platt är vibrationsmotorn som är grym i telefonen som ger en distinkt vibraton vid varje tryck. Hela det här testet har jag till exempel skrivit på OnePlus 7 Pro, något som inte säger lite!

För att sammanfatta det har OnePlus överträffat sig själva och alla deras konkurrenter. OnePlus 7 Pro erbjuder en grym helhetsupplevelse! OnePlus 7 Pro har detaljerna som konkurrenterna saknar så som en riktigt grym vibrationsmotor och en skärm med 90Hz uppdateringsfrekvens. Som om inte det vore nog är enheten supersnabb och är riktigt skön att hålla i. Med ingen hänsyn tagen till enhetens pris anser jag att OnePlus 7 Pro är den bästa telefonen på marknaden just nu!

Om det är något jag ska anmärka på så är det ljudet som kunde varit bättre tillsammans med de tre kamerorna på baksidan.

Av skolbetygsskalan A-F så får OnePlus 7 Pro betyget B av Mobilanyheter.net! 

30875232_1386795441466280_4707281188593598464_n-1-1 (1).gif