in

Snabbtest på Motorola One Vision

Jag har under några veckors tid fått äran att testa Motorolas nya smartphone med det avlånga formatet 21:9. Tillverkaren säger att det inte helt handlar om displayen utan att det även handlar om kamerorna på baksidan, men är så verkligen fallet?

Om vi börjar med designen så är Motorola One Vision riktigt skön att hålla i. Det jag gillar allra mest med mobilen är hur lätt den är att den är väldigt lätt att hålla i. Detta eftersom att den har fått formatet 21:9, något som gör One Vision perfekt att kolla på film med. Telefonen har fått dubbla kameror på baksidan tillsammans med en fingeravtrycksläsare placerad även på den här sidan. Jag gillar den blåa varianten av Moto One Vision som jag fått skarpt då den skiftar i färg, riktigt snyggt!

Om vi går över till skärmen har Motorola One Vision fått en 6,3 tumsskärm med Full HD+- upplösning tillsammans med en LCD-panel. Displayen levererar klara färger och en mycket bra betraktningsvinkel. Som vanligt när det kommer till LCD-paneler så är det svarta däremot inte riktigt svart. Men för en smartphone som kostar 3290 kronor så måste jag säga att jag gillar displayen skarpt! Telefonen har även fått ett ”hål” i displayen för den främre kameran, något som störde mig till en början men som inte stör mig längre.

När det kommer till prestandan har Moto One Vision fått processorn Exynos 9609 från Samsung tillsammans med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Jag gillar att mobilen kör Android One då det innebär att telefonen är riktigt snabb. När det kommer till prestandan känns det verkligen inte som att Moto One Vision är en mellanklassare då allt ifrån spel till att scrolla runt i menyer flyter på riktigt bra.

När det kommer till kamerorna så har Motorola One Vision fått en primär 48 MP-kamera på baksidan tillsammans med en sekundär 5 MP-kamera. Med priset i minne så tycker jag att Moto One Vision levererar väldigt bra. Bilderna blir såklart bra i ljusa miljöer, men precis som många andra smartphones så har den svårt med bilder i mörkret. Telefonen har även fått en sekundär 5 MP-kamera som hjälper till när du ska zooma in 2x optiskt. Visst fungerar den här funktionen bra, men jag hade hellre sett att Moto hade satsat på en vidvinkelkamera istället för en zoomkamera. På framsidan har One Vision fått en 25 MP-kamera som tar bra selfies.

I övrigt har Moto One Vision fått ett 3500 mAh-batteri med snabbladdning. Telefonen har minst sagt en bra batteritid och jag som använder min telefon hela tiden (och då menar jag verkligen det) får ut mer än en dags användning av Moto One Vision, något som minst sagt är imponerande! Som jag poängterat tidigare så är vibrationsmotorn en viktig sak för mig i en smartphone. Detta är också en sak som Moto inte alls behöver skämmas få då motorn är riktigt bra i One Vision, bättre än i många flaggskepp till och med.

För att sammanfatta det hela har Motorola lyckats med en smartphone som sticker ut bland mängden men som ändå inte kostar en förmögenhet. Det unika 21:9-formatet för att filmälskaren kommer älska Moto One Vision. Utöver det är telefonen riktigt bra optimerad då allt bara flyter, mycket tack vore Android One. Om det är något jag kan ha åsikt om så är det kamerorna som kunde levererat bättre. Moto One Vision kostar från 3290 kronor och för det priset får du verkligen mycket för pengarna. Här hittar ni samtliga återförsäljare av One Vision.

Written by Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs skriver på den här sidan om mobiltelefoner. Han har i sina unga dagar lekt runt med en massa mobiler, då det är mobiler som gäller i hans liv. Det är därför han startat upp den här sidan och det är även därför han kallar sig för den enda tech-influencern i Sverige.

Samsung Galaxy Active 5 kan ha åkt fast

Nu finns Xperia 1 att köpa