Posted in: Google, Nyhet

Extra: Xiaomi, OPPO och Vivo kan komma att överge Android

Jag har sedan tidigare rapporterat om att Huawei troligtvis kommer gå över till sitt egna system Hongmeng OS. Nu har det inkommit nya uppgifter om att flera tillverkare kan komma att överge Google. 

Det har nyligen inkommit uppgifter om att Xiaomi, OPPO och Vivo är tillverkare som utröver Huawei håller på att testa Hongmeng OS. Detta kan betyda att dessa fyra tillverkare kommer utrusta sina telefoner med Hongmeng OS i Kina, något jag tror är högst möjligt då dessa telefoner ändå saknar många Google tjänster i just Kina. Men om dessa fyra (Huawei är givna) skulle överge Android så skulle det innebära att 30% av de telefoner som kör Android skulle försvinna, något jag inte tror att Google skulle gilla.

Jag har däremot svårt att se att Xiaomi, OPPO och Vivo kommer börja utrusta sina telefoner med Hongmeng OS utanför Kina. Bonusvideo nedan!

Detta kanske också intresserar dig…