Posted in: Uncategorized

5 appar för musikälskaren

Att det finns otroligt många appar där ute råder det ingen som helst tvekan om. I denna artikeln tänkte vi zooma in och tipsa om några som är extra intressanta för den musikintresserade.

Vi lever i en tid när vi i med bara knapptryck kan komma åt ett oändligt utbud av klipp på YouTube, i princip all världens musik på Spotify och se flera av världens bästa filmer och serier i ett stort utbud av streamingtjänster. Allt i vår telefon. Vilket givetvis är helt otroligt när man tänker efter.

Med andra ord finns det en hel del att skriva om när det kommer till alla de appar som möjliggör olika underhållnings och undervisningsmöjligheter direkt i vår telefon. För att sammanställa en relevant artikel gäller det med andra ord att smalna av fältet lite. Av den anledningen kommer vi denna gången att lyfta fram 5 appar som är extra intressanta för musikälskaren. Eftersom Spotify är så pass självklar, inkluderar vi inte den.

1. Pandora Radio (Android, iOS)

Pandora Radio är det perfekta valet för dig som vill få rekommenderad musik på löpande band. Här gäller det nämligen att regga ett konto och ställa in sin smakprofil och så börjar sedan Pandora att öppna upp sin låda med skräddarsydda låttips hämtade från olika radiokanaler.

2. Alla musikspel (Android, iOS)

Med de senaste årens digitala framsteg har vi de senaster åren också sett en galen utveckling på den digitala spelfronten. Numera finns det massor av musikspel att ta till sig. Alldeles för många för att kunna rekommendera en enskild app. Ett exempel på detta är BluePrints slotspel som baseras på kultiga Spinal Taps musik. Den som vill testa detta eller exempelvis Jimi Hendrix Slot, hittar den bästa mobilupplevelsen hos Unibet. Där finns ett enormt utbud av spel att testköra gratis eller pröva lyckan i med riktiga pengar.

3. Stingray Qello (Android, iOS)

Sugen på att få uppleva en konsert du missade eller återuppleva scenmagi, som du faktiskt hade turen nog att få se på riktigt? Ja, då är Stingray Qello ett perfekt val för dig. Tjänsten går smidigt att koppla upp till teven och går utan problem att se på både datorn och mobilen. Den som vill prova på och utforska Stingray Qellos bibliotek kan starta en gratismånad, därefter kostar det 7,99 dollar om året.

4. Yousician (Android, iOS)

Den som inte bara vill konsumera musik eller spela musikrelaterade spel, kan med Yousician faktiskt lära sig att spela olika instrument. Här kan man kostnadsfritt ta del av piano-, gitarr-, ukulele- och baslektioner. För att få tillgång till fler varianter av lektioner och oändligt med lektionstid, kostar det 7 dollar i månaden.

5. SoundHound (Android, iOS)

SoundHound kan väl enkelt beskrivas som en vassare version av Shazam. Funktionen är den samma. När du hör en låt och vill veta vem det är som framför den, släng upp mobilen och låt SoundHound sniffa upp vad låten heter och vilken artist som framför den. Löjligt enkelt. Bara aktivera funktionen och så gör SoundHound jobbet. Bäst av allt, det tar bara några sekunder.

Dessa var några av alla de mobilappar vi rekommenderar för den musikintresserade. Givetvis finns det många fler godbitar att hämta, men de får vi tackla i sinom tid.

Detta kanske också intresserar dig…