Posted in: Huawei

Huawei behöver göra om EMUI #krönika

För väldigt många år sedan var det gnäll på Samsungs gränssnitt. Man tyckte att Samsung hade för mycket skräpappar som således slöade ner hela användarupplevelsen. Samsung har lyckats ta sig ur problemet, men hur är det med Huawei?

Trots att EMUI innehåller nästan lika mycket plotter (och skräp om man får säga så) känns det som att medier inte bryr sig om det. Huaweis gränssnitt må kanske inte vara lika segt som Samsungs TouchWiz var back in the days, men faktum är att EMUI ser ut som Samsungs gränssnitt gjorde för ett bra tag sedan.

Jag blir till exempel fortfarande yr i bollen när jag kollar på hur inställningarna är strukturerade i den nyaste versionen av gränssnittet, version 10 av EMUI. Det känns således som att EMUI skulle behöva en rejäl uppfräschning. Nu kanske inte jag ska uttala mig så stort som jag gör då jag inte testat den senaste versionen av företagets gränssnitt, men de bilder jag sett gör mig smått mörkrädd över hur jag på ett enkelt sätt ska kunna hitta det jag letar efter.

Om det nu är så att Huawei vill fortsätta proppa EMUI med en massa grejer så är mitt förslag att tillverkaren släpper en Android One-upplaga med samma smartphonemodeller. Då tror jag dessutom att försäljningen hade ökat ännu mer.

Detta kanske också intresserar dig…