BankID kanske kommer till Huawei framöver trots allt

Under gårdagen rapporterade jag om att Huawei kan komma att få tillbaka sitt fulla stöd för Android. Detta skulle givetvis vara en enorm lättnad för Huawei Sverige.

Inte minst med tanke på att företaget bakom BankID gått ut med att man inte kommer skicka ut någon APK till Huaweis Androidlösa smartphones så vitt de inte blir extremt populära på den svenska marknaden.

I och med att det ser ut som att Huawei kommer få tillbaka Android så kommer det troligen innebära att även BankID ”kommer tillbaka” vilket i sin tur förmodligen leder till att flera personer kommer köpa Huaweis smartphones i framtiden.

Om Huawei får tillgång till Android kommer det förmodligen också innebära att BankID inte kommer vara en ”hotad” applikation för Huaweis kommande enheter.

Vi vet däremot att Donald Trump haft en förmåga att ändrat sig fram och tillbaka så det är möjligt att Huawei, trots att det ser ljust ut just nu, inte kommer få tillbaka stödet för Android.

Priser fra PriceRunner

Bästa mobilen enligt mig! (affiliate länk)

Just nu: superpris på Xiaomi RoboRock S6! (affiliate länk)

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!

The following two tabs change content below.
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Latest posts by Rasmus Hellmyrs (see all)

Annons
Sidan laddas...