Norwegian kommer snart bli sämre än Ryanair #åsikt

Norwegian Air och Ryanair är två olika lågprisbolag. Bägge bolag kör med Boeing 737-800 och bägge bolag har även beställt 737 Max. Så de är på många sätt mer lika än olika.

Jag har personligen under en längre tid tyckt att Norwegian är bättre än Ryanair av en simpel anledning: de har Wi-Fi men det har inte Ryan. Men Norwegian meddelade för några dagar sedan att flygbolaget kommer börja ta betalt för att ta med en eller flera väskor in i kabinen. Detta är något som ingår just nu men som kommer ändras inom de kommande månaderna, något som känns helt sjukt om du frågar mig.

Det kommer minst sagt bli spännande att se hur Norwegians resenärer kommer reagera på detta. Kommer de fortsätta flyga med våra norska vänner eller kommer de till exempel hoppa över till Ryanair eller SAS?