Google ignorerar techsajter?

Jag har sedan en tid tillbaka skrivit om att den här sajten bland annat dök upp i Google Discover utan problem. Men från och med den 20 december så ser det ut som att Google gjort någonting.

Den här sajten har till exempel gått ifrån att vara mycket synlig med nya artiklar i Google Discover till att inte alls dyka upp i Googles flöde. Det är inte bara min sida utan även flera andra svenska techsajter som ser ut att ha drabbats av problemet då dessa inte dyker upp i mitt och flera andras Google Discover-flöde (nämner de dock inte här).

Jag hoppas och tror däremot att det rör sig om en bugg med tanke på att dessa sidor helt plötsligt bara försvunnit från en tjänst som ska visa artiklar som du kan vara intresserad av, sajter du bland annat brukar besöka regelbundet. Det verkar till exempel som att Google hade ett stökigt december med en elak algoritm (i alla fall för egen del) men jag hoppas verkligen att Google kommer fixa detta snart!

Written by

Rasmus Hellmyrs

22480 Posts

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.
View all posts