LG bekräftar inatt: lägger ner all smartphoneverksamhet

Det har sedan början av året spekulerats om att LG kommer att lägga ner sin verksamhet för smartphones. Under natten mot måndagen har företaget gått ut och bekräftat att så också kommer bli fallet.

Det första jag tänker som ägare av en LG- smartphone är: hur kommer det bli med uppdateringar till företagets mobiler som finns ute på marknaden? LG besvarar frågan i sitt pressmeddelande med att ”man kommer att fortsätta skicka ut uppdateringar under en viss period som kan variera beroende på vilken region du köpt mobilen ifrån”. Det bör betyda att tillverkaren troligtvis inte kommer att fokusera på att utveckla mjukvara till sina existerande mobiler, något som troligtvis kommer innebära att tillverkaren kommer att vara slöa på pucken att skicka ut nya uppdateringar framöver.