Posted in: Samsung

Samsung Galaxy S22+: den bästa i S- serien?

När Samsung visade upp S22- serien så var jag tveksam över S22 Ultra. Detta eftersom den i mitt tycke ser och känns mer som en Note än en S- modell. Därför är Galaxy S22-+ flaggskeppet i S22- serien i min mening. Om ni är fundersamma på varför så tycker jag att ni ska fortsätta läsa! 😀

Om vi börjar med designen så påminner S22 Plus en hel del om sin föregångare med några små skillnader som gör att luren känns som en betydligt mer “polerad” lur jämfört med S21+. Jag pratar framförallt om hakan under displayen som typ är obefintlig i luren vilket som sagt är imponerade! Dessutom diggar jag den rosguldiga kulören jag fått hem för test! På baksidan påminner S22+ mycket om sin föregångare vilket i min mening inte är något dåligt då den här designen ger luren en “helt unik look”.

Skärmen är på 6,6″ och platt. Just att den är platt är utmärkt då jag inte kommer åt den av misstag lika lätt som jag gör exempelvis när jag använder S22 Ultra. Visst är det synd att Samsung “bara” kör med Full HD+- upplösning för mig som gillar specs, men samtidigt så får det sunda förnuftet gå in och tänka att “Full HD+- upplösning är betydligt skonsammare för batteriet samtidigt som S22 Ultra finns om man nu prompt vill ha den högre upplösningen”. Displayen i sig har riktigt bra färgåtergivning och som de flesta troligen vet når den rekordhöga 1750 nits som max. En ny grej Samsung lagt till i inställningarna för S22+ och S22 Ultra (vet inte hur det är med S22) är att du kan aktivera den extra höga ljusstyrkan som tidigare modeller växlat upp till utan att du haft möjligheten att göra det själv, men nu går alltså det! 

Mobilen kommer med Exynos 2200 i Sverige och jag har fått modellen med 8 GB RAM och 256 GB minne. S22+ säljs även med 8 GB RAM och 128 GB minne om du inte behöver så pass mycket lagring. Sedan tillverkaren bytte gränssnitt från Touchwiz till One UI i och med Galaxy S8 skulle det visa sig bli ett helt nytt kapitel i Samsungs historia då användare gick från att inte gilla Samsungs gränssnitt till att älska det.

Flytet är mycket bra i gränssnittet. Däremot har jag ju testat konkurrenters motsvarigheter och om man kommer från en OnePlus så kan det vara klurigt och irriterande med Samsungs animeringar. Därför rekommenderar jag er som möjligtvis kommer irritera er på detta att gå in i utvecklarinställningarna och dra ner hastigheten på animationerna – då blir S22+ en dröm att använda i min mening. Allt flyter på riktigt bra och det märks att koreanerna gjort rejäla framsteg det här året jämfört med tidigare år. Allt från gaming till att vara kreativ i WordPress flyter på som en dröm för mig! S22+ blir dessutom inte varm lätt, något som också uppskattas.

Att modellen kommer med 8 GB RAM skulle och är inget problem i fallet för Google Pixel 6, men nu är det Samsung vi pratar om som haft en förmåga genom åren att trycka in allt som kan vara bra att ha i en smartphone, och man ska inte undanhålla att S22+ innehåller mer innehåll i gränssnittet jämfört med ovan nämnda smartphone. S22+ kommer exempelvis med många dubbla appar som fyller samma syfte (exempelvis galleri och Google Foto samt Google Play Store och Galaxy Store för att bara nämna några exempel), men det spelar ju ingen roll om modellen kan hantera RAM-hanteringen på ett bra sätt, och det måste jag säga att jag tycker att S22+ kan! Mycket bra Samsung! 

Mobilen har tre kameror på baksidan och personligen är det minsta jag bryr mig om i en smartphone kameran, men jag försöka dela med mig av det jag kan bidra med sett toll omdömet av kamerorna i S22+. Jag tycker att mobilen har en mycket bra huvudsensor som levererar i dagsljus liksom i mörker. Jag har dessutom en S22 Ultra att jämföra med och jag måste säga att Samsung gör mjukvaran bättre för kamerorna i S22+ jämfört med S22 Ultra. Modellen har dessutom riktigt snabbt fokus för att få in föremål i bilden och det gillas ju också givetvis!

S22+har ett 4500 mAh batteri vilket är något mindre än batteriet som vi hittade i förra årets S21+. Jag testade aldrig S21+men tycker att S22+har riktigt bra batteritid och jag får batteriet att räcka en hel dag utan större problem!

Ljudet är utmärkt ur högtalarna med hyfsat bra bas för att komma från en smartphone. Det är ju inte direkt ROG Phone 5-klass på ljudet ur högtalarna men samtidigt är modellen inte alls lika stor och klumpig som just en ROG Phone.

För att sammanfatta kan jag lugnt säga att S22+ enligt mig är den bästa luren i S- serien som jag någonsin testat! Jag gillar att Samsung gått tillbaka till den platta skärmen, att den har en riktigt stilren och snygg design liksom en skärm i världsklass. Det är bara några saker som gör att S22+ är en sjukt intressant smartphone. Jag misstänker dessutom att den bara kommer bli bättre i fortsättningen då Samsung garanterat fyra års systemuppdateringar och fem års säkerhetsuppdateringar!

Back to Top