Posted in: Smartphone

Spara tusenlappar på din hemtelefoni

(Texten är sponsrad)

Quicknet erbjuder billig hemtelefoni inom Sverige och till utlandet. Du kan flytta ditt abonnemang på hemtelefonen till quicknet från andra dyra operatörer för att spara pengar varje månad. Du binder dig ej till någon bredbandsleverantör så du kan fortsätta använda den leverantör av bredband du har idag. Tjänsten är enbart beroende av el och internetuppkoppling och du kan ta med din hemtelefon om du bor delar av året utomlands eller i semesterhuset. Du behåller då ett svenskt telefonnummer som dina vänner kan ringa till och själv ringa till svenska telefonnummer för vanligt minuttaxa.

Hemtelefoni innebar tidigare att du kopplade en telefon till telefonjacket i väggen i din bostad. Denna lösning är inte lika vanlig nu. Nuförtiden är det allt vanligare, och smidigare, att ha hemtelefoni via mobilnätet istället. Den största anledningen till att fler använder sig av denna lösning är att det helt enkelt är billigare.

För vilka passar er hemtelefoni?

Tjänsten passar för boende i Sverige som vill ha ett komplement till sin mobiltelefoni. Det kan till exempel vara bra på platser med ojämn och osäker mobiltäckning. Hemtelefoni med ett svenskt hemnummer passar perfekt även för den som under perioder av året befinner dig utomlands och av någon anledning inte kan eller vill sköta kontakten med vänner, släktingar och bekanta i Sverige via digitala plattformar. Till exempel om man bor i Costa rica, Spanien, Italien, Kanarieöarna, Frankrike eller på andra populära och solsäkra ställen.

Hur fungerar telefon via fiber?

Telefon via fiber innebär att du ringer och tar emot dina fasta samtal via ditt bredband, istället för telefon jack i väggen. Har du exempelvis bara en trådlös telefon eller bordstelefon kopplar du telefonsladden till vår teleadapter istället för telefonjacket. Telefonadaptern kopplas i sin tur till din fiberanslutning. Antingen direkt i uttaget eller den mer vanliga lösningen att koppla via en bredbandsrouter.

Traditionell hemtelefon

Du betalar dels ett fast pris för abonnemanget och dels för de samtal du ringer.

IP-telefon

Fast telefon som också kallas bredbandstelefoni, eftersom du ringer genom bredbandet i stället för telefonnätet. Alltså måste du ha bredband för att kunna teckna ett abonnemang. Billigast blir det om du använder samma leverantör som du har bredbandet hos.

Mobiltelefon

Här finns en mängd olika abonnemang att välja på, vilket gör att mobilen ofta är det billigaste sättet att ringa på. Förutsättningen för att kunna ringa är att det finns täckning där du befinner dig. Ofta blir det billigast om du tecknar ett med komplettpris. Du väljer då själv

månadskostnad beroende på hur mycket du använder telefonen, och kan ringa och sms:a fritt.

Back to Top