62c81224c239c Oneplus 10 Pro Review

OnePlus 10 Pro är 2022 års bästa smartphone enligt mig!

OnePlus har under de senaste åren fått ta otroligt mycket dåligt “för att de blivit som alla andra tillverkare” och inte så unika som man var under de första åren när man drog igång sin verksamhet. Jag håller inte med. Under det gångna året har jag testat i princip alla flaggskepp som släppts på marknaden men hela tiden återkommit till en viss smartphone: OnePlus 10 Pro. Här nedan följer min berättelse om varför jag tycker att just 10 Pro är årets smartphone 2022.

Först och främst ska det noteras att jag är helt opraktisk. Det kan vara lätt att tro att jag är partisk i och med all kritik OnePlus fått mottagit för att bland annat ha släppt “årets flopp” med 10T enligt MKBHD, men jag har en helt annan uppfattning om OnePlus produkter och här kommer mina genuina argument för varför OnePlus 10 Pro är årets smartphone!

Android har haft en lång historia bakom sig av att vara laggigt och en omstart är än idag inte ovanligt för en modern Androidsmartphone. Jag skaffade min första OnePlus 10 Pro när den släpptes och har aldrig fått starta om den för att den hängt sig eller liknande. Jag kan verkligen inte säga detsamma om Samsung Galaxy S22 Ultra, Googles Pixel 7-serie, iPhone 14 Pro och 14 Pro Max eller Xiaomis flaggskepp som alla behövts startas om då de hängt sig. OnePlus 10 Pro är otroligt driftsäker på en helt egen nivå. 

Byggkvaliteten är en annan sak som verkligen imponerar! Den är otroligt bra byggd och jag tycker att mobilen dessutom har helt rätt format i handen.

Kameran är galet bra i OnePlus 10 Pro. Inte bara är kvaliteten riktigt bra utan det som jag tycker utmärker 10 Pro mot konkurrenterna är färgerna i kameran som ser “naturligt bra ut”. Jag brukar testa olika mobilkameror genom att ta bilder på andra mobiler, och OnePlus 10 Pro klarar detta MYCKET bättre än exempelvis Samsung S22 Ultra, Pixel 7 Pro eller iPhone 14 Pro. Inte bara då kvaliteten blir bättre utan även saker så som skärpa som otroligt många av dessa ovan listade haft stora bekymmer med.

Men 10 Pro slutar inte imponera på mig här! Jag gillar även gränssnittet OxygenOS skarpt i animationer och hur det ser ut. En detalj av många som sticker ut dock är att du på ett mycket enkelt vis kan scrolla mellan dina senast öppnade program på ett mycket enkelt sätt utan att behöva använda stora rörelser, och jag har inte sett denna genväg någonstans förutom i just OxygenOS (och Oppos ColorOS).

Något som jag värderar högt i en smartphone är dess haptics, och OnePlus 10 Pro ligger här i en helt egen liga. 10 Pro har så pass bra haptics att jag övergett min dator och skriver de allra flesta texterna jag publicerar här från mobilen. De ligger i en helt egen liga genom att kännas oerhört precist när du exempelvis skriver på tangentbordet, och de som hävdar att Apple har lika bra haptics i sina iPhones har nog aldrig haft en OnePlus 10 Pro I sin ägo.

Batteritid är något av de viktigaste i en smartphone och jag hade aldrig valt ut en smartphone med dålig batteritid som den bästa för året. OnePlus 10 Pro har helt fantastiskt batteritid som räcker mer än en dag för mig och när det är nära att ta slut så laddar jag upp det oerhört snabbt med den MEDFÖLJANDE 80W-laddaren i lådan.

OnePlus 10 Pro är mitt val till årets smartphone för att det är en lur som går att lita på i vått och torrt eftersom aldrig hänger sig, tar galet bra bilder, har ett galet bra format (vars display också är gudomlig), underbar batteritid och riktigt krispiga haptics. Jag kan inte hitta en sak jag inte gillar med OnePlus 10 Pro!

mobileofsweden

About

Rasmus Hellmyrs är CEO för Mobilanyheter. Han älskar smartphones och föredrar Android.

https://mobilanyheter.net