OnePlus har nyligen introducerat flaggskeppet OnePlus Nord 4. Förutom att det är företagets, och vad jag vet världens första 5G-smartphone med en konstruktion i aluminium så har den även oerhört mycket som imponerar under huven. Ett exempel är att den finns tillgänglig i en variant som har 16 GB RAM med 512 GB minne, vilket är versionen som jag fått testa!
Telefonen har en 6,74″ skärm och jag uppskattar verkligen dess storlek. Precis som med OnePlus 12 har Nord 4 en uppdateringsfrekvens på upp till 120Hz, vilket ger ett oerhört bra flyt. Till skillnad från OnePlus 12 har Nord 4 en platt skärm, jag är dock inte en sådan person som stör mig på att OnePlus 12 har en välvd display så den hade gärna fått värit välvd i Nord 4. Däremot är det fullt förståeligt att OnePlus gjort skärmen platt i Nord 4 eftersom det är en kostnadsfråga i grund och botten, men också för att det visat sig att fler föredrar platta skärmar.
Jag uppskattar också att Nord 4 har en väldigt liten haka under displayen då detta bidrar till den o övrigt mycket tiltalande designen.
Apropå telefonens utseende så måste jag slå ett slag för hur den ser ut! Som jag nämnde i början är Nord 4 den första mobilen som är gjord i aluminium men som samtidigt har stöd för 5G. Baksidan består av största del av aluminium med undantag för toppen som är i glas. Detta gör oss nostalgiska tillbaka till första generationens Google Pixel. Nord 4 ligger otroligt bra i handen och jag gillar verkligen den vita versionen av mobilen som jag fått testa eftersom fingeravtryck syns minimalt.
Processorer i smartphones i mellanklassen har börjat bli riktigt bra. Detta i samarbete med OnePlus oerhört responsiva gränssnitt Oxygen OS innebär att det mesta i Nord 4 flyter på som i ett modernt flaggskepp från exempelvis Samsung eller Apple. Allt ifrån att scrolla runt i gränssnittet till att leka runt med kameran är oerhört responsivt. Mobilen klarar också av spel galant, men efter en stund har vi märkt av att den fått det lite kämpigt.
På baksidan sitter två kameror. Det handlar om en primär 50 MP-kamera tillsammans med en sekundär 8 MP-kamera. Jag tycker att Nord 4 tar helt okej foton, men här märks det att Nord 4 inte är ett flaggskepp. Kameran tar, som de flesta andra smartphones, riktigt bra bilder i ljuset men det är i mörkret som dess svagheter märks av.
Telefonen har ett 5500 mAh batteri vilket innebär att det till och med är större än batteriet i flaggskeppet OnePlus 12, och det levererar därefter. Jag får ut en dags användning utan problem med OnePlus Nord 4 på en full laddning. Något jag upptäckte illa kvickt när jag öppnade lådan är att OnePlus inte skickar med någon 100W-laddare i lådan som Nord 4 har stöd för. Detta tror jag inte är så smart av OnePlus eftersom många förknippar OnePlus produkter med snabb laddning, och en laddare borde verkligen ingå om ni frågar mig.
Nord 4 har en fingeravtrycksläsare placerad under displayen. Däremot tycker jag att läsaren sitter för långt ner. Den hade gärna fått suttit något högre upp. Som vanligt med OnePlus produkter har även Nord 4 otroligt bra haptics, något som gör enheten till en fröjd att skriva på.
För att sammanfatta är OnePlus Nord 4 verkligen en smartphone som sticker ut i mängden med sin urläckra design, riktigt fina skärm och aldeles briljanta prestanda!
+ Skärmen
+ Prestandan
+ Designen
+ Batteritiden
– Ingen laddare med i lådan
Rasmus Hellmyrs driver sedan 2016 Mobilanyheter. Han har sedan tio års tid haft det oerhört stort intresse för smartphones då han fick upp ögonen för Samsung Galaxy S2. Sedan dess har det bara gått ”utför” som han beskriver det själv med sitt oerhörda intresse!
Utöver att rapportera om de senaste nyheterna i den mobila världen så tycker han också om att recensera produkter.