Hem LG G4 (recension)
LG har utrsutat deras senaste flaggskepp med en fantastisk kamera samt en skärm i världsklass – iallafall om man ska tro företaget själva.
Design
LG G4 kan köpas i antingen läder eller en plastbaksida. Vi på mobilanyheter har fått låna hem den bruna lädervarianten och det första man slås av är hur snygg den är (i vårat tycke). När man greppar mobilen så känner man direkt att något är annorlunda i känslan mot för konkurrenterna – att den skyddas av en baksida som är gjord i äkta läder. Lädret bidrar med att mobilen blir väldigt greppvänlig och inte kan tappas i första taget. Modellen som har en läderbaksida känns väldigt lyxig att hålla i och det är kul att LG vågar sig på med något annat materialval än de gamla vanliga. Mobilen sticker ut i mängden mycket tack vore sitt udda material på baksidan.
Telefonen skyddas av en ram som är gjord av plast. På framsidan så skyddas skärmen av Cornings Gorillaglas 3. Det förvånar oss att LG inte valt att utrusta G4an med Corning Gorillaglas 4 när konkurrenter såsom Samsung har gjort det. 
Mobilen är också svagt kurvad eftersom att skärmen då tar mindre stryk vid eventuellt fall. Den ligger väldigt skönt mot huvudet när man pratar med någon i telefon. Men vi skulle önskat att LG skulle vågar ta ut svängarna ytterligare och kurva den ännu mer.
LG har sin troga vann nu för tiden, valt att sätta knapparna på baksidan under kameralinsen. Knapparna är nu en kombination av G3ans och G2ans knappar, då den ärvt Power-knappen av G2an och volymknapparna av G3an. Vi tycker att LG hittat alldeles rätt nu eftersom att knapparna ger ett väldigt bra kvalitets-intryck samt även att de är väldigt greppvänliga. Dessutom så har man alltid pekfingret i höjd med kameran och detta innebär också att risken för att tappa luren är mindre än om knapparna skulle suttit på sidan.
G4 är en av få toppmodeller idag som har ett utbytbart batteri. Baksidan går att lossa och under huven så hittar man SIM-kortet, en SD-kortplats samt ett utbytbart 3000 mAh-batteri. Om du vet med dig att du ska ha telefonen en längre tid så är detta en väldigt bra funktion som LG G4 erbjuder.

LG G4 har en baksida som är tillverkad i äkta läder. 

Skärm 

LG har utrustat G4a med en skärm som är 5,5″ stor med Quad HD upplösning. LG G4 har fortfarande väldigt smala ramar runt telefonen, men ramarna runt telefonen har LG denna gång fått utöka. G4a har en skärmyta som är på 72,2% av framsidan och detta är lite bättre än snittet. LG har tagit ett enormt kliv med skärmen i G4 från G3, inte minst när det kommer till ljusstyrkan, som inte var särkilt bra i G3an.

Färgerna är nu mycket klarare och känns inte lika urblekta som de kunde kännas i G3an. Det är inte häller något fel på betraktningsvinklarna som de också, är väldigt bra. När vi jämför skärmen i G4an mot S6an så får vi det väldigt svårt. I våra ögon så ser det ut som att Samsungens AMOLED skärm överdriver färgerna något mer än vad G4ans gör. Vi gillar att G4an har en större skärm eftersom att det blir lättare att te.x kolla på Youtube.

Prestanda   


LG har utrustat G4a med Snapdragons 808-processor eftersom att Snapdragon 810 chippet blev väldigt varmt i de telefoner som det satt i när LG G4 lanserades.

LG G4a presterar bra vid vanligt bruk, men när det kommer till att ladda hem webbsidor så märker vi en klar skillnad mot Snapdragon 810-processorn, men även Samsungs egna Exynos 7420 som sitter i Galaxy S6. Men å andra sidan så märker vi en ovanligt låg värmeutveckling i LG G4. Systemet i G4an flyter på mycket bra, bättre än i vår Galaxy S6. Detta är något som är konstigt, då Galaxy S6 har en processor som är mycket kraftfullare samt att telefonerna ungefär har samma fullproppade mjukvaror.

Här kommer ett gäng Benchmark-tester:

Quadrant Standard

AnTuTu-test

Geekbench 3

Kamera 

LG G4 har en kamerasensor som är på 15,9 MP tillsammans med en främre 8 MP-sensor. LG G4 ska få till bra foton i mörker tack vore sin f.1.8 bländare (ju lägre desto bättre). Av de mobil vi har testat så tycker vi att LG G4 presterar klart bäst när det kommer till kameran. Mobilen är blixtsnabb på att fokusera på olika objekt och den får till dessa bilder grymt bra. Den är också väldigt bra på att få till bra bilder i mörker.

Den främre kameran tycker vi tar väldigt bra selfies och den har dessutom en del smarta funktioner som underlättar ditt sätt att ta din selfie på. G4 har sina knappar placerade baktill och för att ta en selfie så kan du antingen knyta näven eller trycka ner volym-ner knappen. Vi föredrar det andre nämnda alternativet eftersom att pekfingret alltid ligger i denna position.   

Bilden är tagen med LG G4 i en mörk miljö.
Bilden är tagen i en ljusare miljö med LG G4.

 Batteritid 

LG G4 har utrustats med ett 3000 mAh-batteri, vilket först kan tyckas vara klent för en sådan stor pjäs. Men faktum är att LG G4 håller i en dags användande utan problem, batteritiden är mycket bättre än Samsung Galaxy S6 tycker vi.

Sammanfattning

LG har verkligen rykt upp sig på senaste år tycker vi, inte minst när det kommer till kamera samt skärmen. Vi älskar fullkomligt G4an tack vore dess stora skärm samt grymma kamera.   


Lämna ett svar