Hem LG G4 efter snart ett år ute på marknaden

LG G4 efter snart ett år ute på marknaden

LG G4 lanserades i april 2015 och har inte funnits ute riktigt ett år på marknaden ännu. När LG G4 lanseradesså var det många (inklusive mig själv) som lyfte på ögonbrynen eftersom att LG valde att sticka ut från mängden mobiltillverkare då företaget lanserade en variant av LG G4 med läder på baksidan. Enligt oss så var det inget dåligt val av LG, utan ett väldigt bra val i vår mening. Detta eftersom att telefonen hela tiden håller en rumstempererat temperatur och känns väldigt skön och greppvänlig när man lyfter upp den. Det är ännu ingen tillverkare till LG som har en telefon av samma material som LG har utrustat G4a med. Men detta tycker vi inte är förståeligt då LG G4a är en av de skönaste telefonerna som finns att hålla i på marknaden. Det vi dock hade önskat att LG kunde ha gjort var att utrusta G4an med en metallram och inte en i plast som de har just nu. Denna kritik är något som LG har tagit åt sig och åtgärdat med uppföljaren G5 som är gjord i ett enda metallstycke.

LG G4 finns också i en grundversion där bara ett plastbakstycke ingår, men med lädervarianten av G4a så får man med både ett läder och plastbakstycke
LG G4 finns som en variant med läderbakstycke som är löstagbart och som går att byta ut.  

Kameran var en av de bästa i LG G4a när den lanserades, om inte den absolut bästa tillsammans med Samsung Galaxy S6. Denna statistik är lite oförändrad sedan tidigare då Nexus 6P samt även Xperia Z5 tar bättre bilder enligt många olika fotokällor. Vi kan dock personligen inte hålla med då vi tycker att den Nexus 6P som vi har producerar väldigt brusiga bilder mot LG G4a som fortfarande producerar brusiga bilder, men inte alls lika brusiga som hos Nexusen i vår mening.  Detta tror vi beror på att Nexus 6Pn har ett mycket högre bländartal än vad LG G4a och att den därav producerar brusigare bilder. I vår mening så ligger G4ans kamera i absolut högsta klass, speciellt när det kommer till att fota i mörker.  

LG satte i en IPS-panel när de gjorde LG G4 och dess skärm. De dom dock inte gjorde var att sätta i någon traditionell IPS-panel utan något som företaget kallade för Quantum Display.  Vi kan bara säga att G4ans skärm är fantastiskt bra. Det vi upplever som vi inte upplevt med någon annan telefon är att färgerna liksom ”poppar” ut ur bilden och ger en väldigt häftig bildupplevelse.

Batteritid är många tillverkare dåliga på att få till. Dock så tycker vi inte att detta är fallet med LG G4 då den bland annat har en otroligt bra standby-tid. Vilket på rent klarspråk innebär att LG G4 drar väldigt lite batteri när den är i viloläge, speciellt nu när den har Android 6.0 som har strömsparfunktionen Doze inbyggt. Mobilen drar också relativt lite ström när den är påslagen med tanke på att den har en Quad HD skärm (upplösningen 2560 x 1440). Men vi ser ändå inte att LG G4 är telefonen med bäst batteritid på marknaden idag, utan det är i vår mening iPhone 6S Plus.   

LG G4a levererades med en Snapdragon 808-processor och då var det många som höjde på ögonbrynen eftersom att LG inte valde att satsa på Snapdragon 810 istället. Vi tror att LG gjorde ett väldigt smart val eftersom att telefonen blir klart mindre het än våran Nexus 6P som har en Snapdragon 810 processor. Vid vanligt användande så märker man inte av något som helst lagg när man använder telefonen, det flyter på som smör i systemet, även nu när Android 6.0 är installerat så flyter det på lika bra som innan. Vi tycker att Samsung Galaxy S6 har mer tendens till lagg fast den har ett rätt så mycket snabbare chippset. Men å andra sidan så är Samsung inte kända för att ha ett rent Android system och vi tror att detta mikro-lagg mycket beror på att Samsung verkligen fullproppar deras telefoner med en massa onödiga program som ingen använder.

Den mest klara nackdelen men LG G4 är att den inte har stöd för Quick Charge direkt från start, utan om man vill ha snabbladdning så får man helt enkelt gå och köpa en separat.  

Vi kan inte göra annat än att rekommendera LG G4 än idag (med tanken på hur snabbt det går i mobilbranschen) då den har en väldigt fin skärm, snabb i gränssnitt utan något mickro-lagg samt även en grym kamera. Det vi skulle önskat att LG G4 skulle ha haft är Stereo-högtalare på framsidan och inte en mano-högtalare på baksidan som den hade. Vi anser att LG G4 är en av de bättre på marknaden än idag och då har vi till exempel fått känna på Samsung Galaxy S7 samt S7 Edge som inte imponerade speciellt mycket på oss. Det absolut bästa med LG G4 är att den idag kostar knappa 4300 kronor för versionen med läder. De enda mobilerna som kan hota LG G4a i denna prisklass är enligt oss Huawei Honor 7 samt Motorola Moto X Style. Honor 7 saknar samma fina och stora skärm som LG G4 har medan X Style i vår mening saknar kvalitetskänslan som LG G4a.

Snart kommer ett test av hörlurarna som följde med i lådan till LG G4.

Läs även: 

Test på LG G4 hittar ni här

Unboxing av LG G4 hittar ni här    

Lämna ett svar