Så går det när LG G4 går i backen.

Häromdagen så tappade en bekant till mig sin LG G4 rakt ner i betonggolvet (tur att det inte var min hehe). Vi trodde såklart att telefonen skulle ha förstörts en hel del, men här är resultatet. 
Som vi skrev i inledningen så gick telefonen i hög hastighet rakt ner mot betonggolvet med skärmen neråt först. Vi trodde såklart att skärmen hade spruckit eftersom att den tappades på höjden av 1,5 meter. I själva kraschen så flög batteriet och läderbaksidan av telefonen vid beröringen av marken. Vilket gjorde att telefonen inte blev lika tung mot marken när den landade. Spänningen var olidlig, klarade sig telefonen från en sprucken skärm?  Tillslut så tog vi upp telefonen och kollade på skärmen, inte en skråma. Vi blev minst sagt imponerade över hur bra telefonen klarade fallet. Just denna G4:a var utrustad med ett glassydd, så vid första funderingen så kan man tänka att det var det som tog smällen åt skärmen. Men vid nästa anblick så såg vi att glassyddet också var helt, och dessa skydd har en tendens till att spricka väldigt lätt. Så det var alltså inte glasskyddet som räddade skärmen på telefonen. Utan det som räddade skärmen på telefonen måste ha varit den lätta böjen som LG utrustat G4an men, så telefonen måste alltså ha landat så att de nedre kanterna fick ta smällen, och inte skärmen eftersom att skärmen inte lågt plant mot marken. 
Den lilla böjen som LG utrustade G4an med trodde vi inte betydde såhär mycket, men det var antagligen den som räddade telefonens skärm från att spricka. Vi tycker och tror att det är att nackdel att LG har tagit bort denna böj i LG G5 och vi tror att G5an kommer att finnas i fler spruckna exemplar än vad LG G4 fanns i. Vi gillade G4ans design mycket och böjen var inget vi störde oss på, utan vi såg det mer som en fördel. 
Den övriga konstruktionen klarade dock sig inte utan en skråma, utan i ett av hörnen så blev det ett stort jack. Vi tror att detta jack blev av när telefonen fick ta stryck på en del kanter. Om jacket skulle ha blivit något djupare så skulle dock skärmen ha spruckit i hörnet där jacket blev av. 
Detta var å andra sidan allt som blev av när telefonen gick i backen,  och vi ger den väldigt mycket beröm eftersom att den bekantas exemplar höll väldigt bra för att tappas på så pass hög höjd, och vi har svårt att tro att någon annan telefon skulle klara ett liknande tapp lika bra, möjligtvis LGs egna V10 eller Motorola Moto X Force.
Annons