Posted in: Uncategorized

Apple presenterar ny iPhone, iPad samt nya armband till Watch (uppdaterad)

Apple har under kvällen presenterat en ny iPhone, iPad samt även en del nya tillbehör till Apple Watch.

iPhone
Om vi börjar med Apples nya iPhone så har man denna gång valt att kalla den för SE och ingen 5a framför SE:t. Den nya iPhonen har en 4″ skärm med 1136×640 i upplösning som uppfyller kraven för Retina. Vidare så har den ett A9 chipp som tickar på i 1,85 GHz (2x), 2 GB RAM, 16 eller 64 GB minne, en bakre kamera på 12 megapixlar som kan filma i 4K med en LED-blixt, en främre kamera med 5 megapixlar. Det intressanta med den främre kameran är något som Apple kallar Retina-flash. Detta betyder att när man tar det framåtriktade kortet så blixtar skärmen till (med 3 gånger högre ljusstyrka än tidigare).

Det som ser ut att saknas i iPhone SE är 3D-touch funktionen som de större syskonen iPhone 6s samt 6s Plus har. iPhone SE kommer i färgerna Space Gray, Silver, Champagn guld samt även det nya tillskottet Rose Gold. Apple sade att man lanserade iPhone SE eftersom att förfrågan av en 4″ enhet var stor.

Priserna på iPhone SE kommer förhoppningsvis att hamna på följande när telefonen kommer ut i handeln.

  • 16 GB: 4695 SEK
  • 64 GB: 5795 SEK
Bilden är lånad av GSMarena.com
Bilden är lånad av mobil.se

  

iPad

Apple presenterade också en ny iPad som företaget har valt att kalla för iPad Pro 9,7″. Apple har alltså lanserat en mindre variant av förra årets iPad Pro. De flesta specifikationer är identiska med Pro 12,9″. Det vill säga ett A9x-chipp med 4 GB RAM, fyra stycken högtalare placerade på ovansidan respektive undersidan samt inte minst Apple Pencil.

Men Apple lanserade också en ny kamera i nya iPad Pro. Denna gång så sitter det en likadan kamera som i iPhone SE på baksidan. Så nu kan man alltså ta sjukt högupplösta bilder med sin nya iPad! Apple har även utrustat den bakre kameran med en LED-lampa. Den främre kameran har också tagit ett kliv från 1,2 megapixlar till 5 megapixlar. Nya iPad Pro går att få i 32, 128 eller 256 GB lagring. Apple avslöjade också att iPad Pro 12,9″ kommer i en variant med 256 GB inbyggt minne, men även att nya iPad Pro 9,7″ endast kommer att ha 2 GB RAM och inte 4 GB RAM som storebrodern Pro 12,9″ har. Priserna kommer antagligen att hamna på dryga 5500 kr för grundmodellen och 1000 kronor uppåt för varje lagringsversion. iPad Pro 9,7″ ser bara ut att komma i Wi-Fi-modeller. Färgerna som den nya iPaden kommer i är Space Gray, Silver, Champagn guld samt även det nya tillskottet Rose Gold.

Bilden är lånad av GSMarena.com

Watch 
Apple passade även på att presentera ett gäng nya band till Apple Watch. Man presenterade nya färger på sportbanden till Apple Watch. Men man passade även på att presentera ett gäng nya arband i nya material.

iOS 
Det sista som Apple hade att bjuda på var en ny version av iOS som man valt att kalla för version 9.3. En funktion som fick oss att höja på ögonbrynen var ett läge där du kan ställa in värmen på skärmen,  så att man ska kunna sova lättare.

Källor: 
Ipad Pro 9,7″: Källa
iPhone SE: Källa   

Lämna ett svar

Back to Top