Posted in: Uncategorized

Huawei lanserar VR – headset

Huawei har under dagen presenterat en ny satsning i form av ett VR – headset. Headsetet kommer i tre olika utformningar för att passa till P9, P9 Plus samt även Mate 8. Heasetet påminner mycket om Samsungs motsvarighet Gear VR. Detta då man även i detta headset sätter in telefonen i headset, precis som på Samsungs satsning.

Huawei VR har ett mörklagt material så att du som upplever VR inte ska störas från omgivningens ljus. Headsetet fungerar precis som alla andra VR – headsets, vilket innebär att man kan se sig runt inne i glosögonen i 360 grader. Huawei VR är också först med så kallat 360 ljud, vilket innebär att man hör ljud runt hela headsetet.

Huawei säger att man skickar med 400 gratis filmer, runt 350 panorama bilder, runt 150 panorama turer samt även över 40 spel. Allt gratis som ska kunna upplevas i headsetet. Det ska även finnas en app – butik där man ska kunna köpa mer VR – material om man vill det.

Pris samt lanseringsdatum är ännu oklart.

Källa

Bilden är lånad av phonedog.com

Lämna ett svar

Back to Top