Hem Huawei presenterar Honor 5C med metallkonstruktion

Huawei presenterar Honor 5C med metallkonstruktion

Huawei har under dagen presenterat syskonet Honor 5C till föregående 5X. Honor 5C erbjuder en konstruktion som är gjord i metall med tillhörande plastdetaljer som ska skymma antennerna på baksidan av enheterna.

Vidare så har Honor 5C begåvats med en 5,2″ stor skärm med Full HD – upplösning. Detta tillsamans med en IPS – panel. Processorn som man valt att sätta i telefonen är ens egentillverkade Kirin 650 (samma som i P9 Lite), detta tillsammans med 2 GB RAM. Den har 16 GB inbyggt minne men har minneskort upp till 128 GB om man vill utöka. Men även plats för två SIM-kort eller ett SIM-kort och ett minneskort.

På kamerafronten har Huawei valt att sätta in en bakre kamera på 13 megapixlar som skyddas av safirglas. Bländaravtalet är på relativt låga f.2.0. Den främre kameran är istället på 8 megapixlar och har samma bländaravtal som den bakre kameran.

I övrigt så finns Android 6.0 Marshmallow förinstallerat från start. Men utöver detta så har telefonen också en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan samt en USB Type – C kontakt i botten av telefonen.

De prisuppgifter som nämns är att telefonen kommer att kosta motsvarande 1150 svenska kronor. Vi tror att mobilen kan komma till Sverige senare i år, men till en betydligt högre prislapp. 

Bilderna är lånade av GSMArena.com

Källa 

Lämna ett svar