Posted in: Uncategorized

Huawei presenterar budgetmobilen G9 Lite samt 7 tums plattan MediaPad M2 7.0

Huawei presenterade under gårdagen mobilen G9 Lite samt även plattan MediaPad M2 7.0,  dessa två enheter kommer bara att säljas i Kina till en början, både enheterna är också budgetvarianter av mobil respektive surfplatta. 
Om vi börjar med G9 Lite så har mobilen en 5,2″ skärm med Full HD-upplösning, en Kirin 650 Processor (8x 2 GHz)  med 3 GB RAM, en fingeravtrycksläsare, 3000 mAh samt Android 6.0 från start. 
Huvudkameran är på 13 megapixlar och erbjuder en f.2.0 bländare, medan den främre kameran istället erbjuder en kamera på 8 megapixlar med f.2.0 likaså.  
Mobilens konstruktion är gjord i aluminiumkonstruktion och kommer att komma i färgerna svart, vitt och guld. Det rekommenderade priset kommer att hamna på motsvarande 2100 kronor när den släpps i Kina.
Huawei har sedan tidigare haft en 8 tums variant av MediaPad M2 men även en större 10,1 tums variant av samma platta. Nu har man alltså presenterat en mindre 7 tums variant av exakt samma platta,  i alla fall på insidan.  Skärmen i fråga har upplösningen 1280 x 1920, vilket är motsvarigheten till Full HD – upplösning i en mobil.  Plattan har vidare en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, en Snapdragon 650 – processor med 3 GB RAM,ett 4360 mAh stort batteri  samt Android 6.0 från start. 
Något som förvånar oss är att huvudkameran på baksidan är på hela 13 megapixlar medan den främre kameran istället är på 5 megapixlar. Vi förstår inte riktigt hur Huawei tänker,  detta eftersom att surfplattor brukar mest användas till att ta så kallade Selfies,  då det blir allt för bökigt att dra runt en surfplatta för att ta kort med den bakre kameran. Vi tycker att Huawei istället skulle kunna haft 13 megapixlar framtill och 5 megapixlar baktill. Plattan kommer också i två versioner,  en med 16 GB inbyggt minne och en annan med 32 GB inbyggt minne,  dock så har både varianter minneskortsplats.
Priset kommer att hamna på motsvarande 2000 svenska kronor för modellen med 16 GB inbyggt minne, samt motsvarande 2230 svenska för modellen med 32 GB inbyggt minne.
Både surfplattan och mobil börjar säljas officiellt i Kina den 13e maj, men går att förhandsboka nu.
Bilden är lånad av GSMarena.com 

Lämna ett svar

Back to Top