Posted in: Uncategorized

Xiaomi introducerar gigantiska Mi Max – har en gigantisk skärm

Xiaomi introducerade under morgonen den gigantiska telefonen Mi Max, en telefon som vi hört väldigt mycket rykten om de senaste dagarna.

Xiaomi Mi Max huvudpunkt är defintivt skärmen då den är 6,44 tum stor, upplösningen är däremot Full HD, något som är en besvikelse på en så pass stor skärm.
Enheten har vidare en metallkonstruktion som mäter 173,1 x 88,3 x 7,5 millimeter och väger 203 gram. Enheten har också en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan precis under kameran.

Precis som med de andra specifikationerna så är resten av specifikationer inte heller det bästa som går att få tag i. Detta då de övriga specifikationerna innehåller en Snapdragon 652 processor och inte en Snapdragon 820 som vissa tidigare rykten sa. Detta tillsammans med 4 GB RAM och 128 GB inbyggt minne.

Den bakre kameran ligger på 16 megapixlar med en snabb autofokus enligt Xiaomi själva samt en främre kamera på 5 megapixlar med en vidvinkel på 85 grader.

Xiaomi skyltade under morgonen med att Mi Max skulle ha en väldigt bra batteritid, och om man ska tro pappret så kommer det verkligen vara så då telefonen fått ett 4850 mAh – stort batteri, enheten har också plats för dubbla SIM-kort.
Xiaomi Mi Max kör USB Type – C i botten av telefonen.

Enheten har också en IR – sensor placerad på ovansidan, något vi saknar hos flera andra telefoner, då till exempel Samsung valde att ta bort IR – ögat i Galaxy S7 – serien.

Xiaomi presenterade även sin nya version av företagets MIUI, denna gång blev det versionsnummer 8. Att döma av olika bilder så är systemet väldigt färgglatt med till exempel bakgrunder. Det har också många funktioner inbakade i systemet, mer eller mindre användbara dock. En funktion som ser väldigt trevlig ut är funktionen för att ha två appar öppna samtidigt. En annan rolig funktion som system innehåller är att du kan ändra färg på hur du vill att mapparna ska se ut. Dock så ser applådan ut att fortfarande lysa med sin frånvaro, något vi tycker är tråkigt.

Om vi sammanfattar allt så känns det som att Xiaomi Mi Max främst är anpassad efter den kinesiska marknaden med tanke på till exempel den påkostade främre 5 MP – kameran, men det finns även många stora telefoner med mellanklass- specifikationer. Vi tycker att Mi Max ställer sig till den skaran, men med att sticka ut något med sitt gigantiska lagringsminne på 128 GB.

Enheten kommer att börja säljas i Kina för motsvarande 2500 kronor. Mi Max kommer att finnas i färgvalen guld eller silver, och alltså inte svart.

Bilden är lånad av swedroid.se

Källa

  

Lämna ett svar

Back to Top