Hem Huawei lanserar Honor V8 – har dubbla kameror på baksidan

Huawei lanserar Honor V8 – har dubbla kameror på baksidan

Huawei har under gårdagen presenterat mobilen V8, som har fått ärva en hel del från den något mer påkostade P9.

Telefonen är gjord i en metallkonstruktion och mäter 157×77.6×7.75mm och väger 170 gram. Antennerna är synliga långt ner på enhetens baksida, men på toppen är antennerna däremot inte synliga.

Honor V8 har en skärm som är 5,7″ där du kan välja om du vill ha modellen med Full HD – upplösning eller modellen med Quad HD, något vi tycker låter väldigt smart, då telefonerna kommer hamna i två olika prisklasser. Båda enheter har också glaset lite kurvat på framsidan.

Kameran är den största nyheten i Honor V8. Detta då båda modeller erbjuder dubbla 12 MP – kameror på baksidan med ett bländaravtal på f.2.2. De fungerar så att ena kameran tar svartvita bilder, medan den andra kameran tar kort med färg, och på så sätt ska man kunna få en del häftiga bilder enligt Huawei. De bakre kamerorna har också en dubbel LED – blixt. Den främre kameran är istället på 8 megapixlar och har en bländare på f.2.4.

Processorn är Huaweis egen tillverkade Kirin 950 tillsammans med 4 GB RAM. Varianten med Quad HD skärm har 64 GB inbyggt minne, medan modellen med Full HD – skärm har 32 GB inbyggt minne, det nämns ingenting om någon plats för minneskort.

Enheten har vidare en USB Type – C kontakt i botten, som stödjer snabbladdning, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, ett 3500 mAh – batteri  och V8 kör med Android 6.0 från allra första början.

Modellen med 32 GB minne saknar dock NFC, vilket modellen med 64 GB inbyggt minne inte kommer att göra, utan NFC kommer att finnas ombord. 

Vi tycker det är riktigt smart av Huawei att man lanserar två varianter av samma telefon. Detta eftersom att 32 GB varianten blir ganska mycket billigare än 64 GB varianten, och alla behöver ofta inte det bästa som finns att tillgå på marknaden 

 Telefonerna släpps i färgerna rosa guld, vit/silver samt guld. Priset på 32 gigs varianten kommer att hamna på motsvarande 2860 svenska kronor, medan varianten med 64 GB minne kommer att hamna på motsvarande 3600 svenska kronor.

Vi vet ännu inte vart Honor V8 kommer att släppas, men vi tror inte att Huawei satsar på Sverige till att börja med, däremot finns chansen att den kommer hit senare i år.

Bilden är lånad av GSMArena.com

Lämna ett svar