Hem Google lanserar Androidnyheter!

Google lanserar Androidnyheter!

Google drog under kvällen igång det årliga eventet Google I/0. Där man i skrivande stund presenterat en nyhet i form av en röstassistent. För att komma åt funktionen behövs att man trycker in ikonen för Google Assistenten, ikonen som har fyra prickar i färgerna blå, röd, grön samt gul.

Genom den nya funktionen ska du kunna ställa alla möjliga olika frågor åt assistenten. Det kan till exempel vara frågor såsom hur mycket klockan är och att du vill ha kalendern uppvisad.
Denna funktion har funnits i Google Now tidigare, men det är framförallt funktionen att du också nu kan ställa följdfrågor på dina första fråga som saknades i den tidigare versionen.

Du ska även kunna få upp olika förslag på till exempel film om du efterfrågar någon sådan.

Google Assistenten kommer att finnas i Androidtelefoner, surfplattor, Android Auto samt i Android TV i framtiden.

Bilden är lånad av phonearena.com

Man presenterade även en ny app för meddelande som man valt att kalla för Allo. Allo ska ha inbyggt stöd för “Assistenten” och man ska därmed kunna dra nytta av denna om man vill prata in ett meddelande istället för att skriva in det. I appen ska man även kunna anpassa hur stora siffror och bokstäver man vill ha, men man ska även kunna välja hur stor en bild ska vara.
Vi tror att Allo kommer att komma med som standard app för meddelande till årets Nexus – telefoner.
Google meddelade att man släpper appen till iOS samt Android i sommar.

Bilden är lånad av phonearena.com

Man presenterade sist men inte minst en “ständigt lyssnande” pryl, i form av Google Home, som man valt att döpa prylen till. Google Home fungerar så att den är ihopkopplad med din enhet över blåtand (surfplatta och mobil). Home ska stå placerad på en lämplig plats som i ett vardagsrum. Där ska du kunna säga åt den att skicka ett SMS som sedan lyssnas av. Detta då Google Home har inbyggda mikrofoner.

Den har också en inbyggd högtalare så man ska kunna spela upp musik från till exempel en Chromecast. Home ska också kunna svara på diverse frågor, precis som Googles Assistent. Men med Google Home ska man också kunna koppla ihop elektronikprylar i hemmet, som till exempel lampor. Man ska alltså kunna tända lampor med hjälp av Google Home.

Google Home är alltså tänkt som en “fjärrkontroll” åt alla elektronikprylar i hemmet, vilket låter som en väldigt smart idé, om det nu fungerar det vill säga.

För att sammanfatta så har Google visat upp två coola tech – nyheter kvällen till ära. Förstås är det Google Home, men också Google Assistent som kan bli riktigt bra & populär om den fungerar som den ska i det vardagliga livet.

Bilden är lånad av phonearena.com

Källor: 
Google Assistent: Källa  
Google Allo: Källa   
Google Home: Källa

  

Lämna ett svar