Hem Pebble presenterar Pebble Time 2, Pebble 2 samt Core

Pebble presenterar Pebble Time 2, Pebble 2 samt Core

Pebble har under eftermiddagen presenterat tre (!) nya smartklockor, som alla ska vara till för olika användarområden. Klockorna kallas för Pebble 2, Time 2 samt Core. 

Pebble 2 erbjuder ett armband i silikon, men har också en e- papper skärm, vilket innebär att skärmen är svartvit. Klockan är vidare vattentät ner till 30 meter och har en pulsmätare som kan vara ständigt aktiv och mäta din hälsa samt din sömn. Klockan har också en inbyggd mikrofon, så att man ska kunna skicka SMS med hjälp av rösten. Klockan har upp till 7 dagars batteritid, och kommer släppas på Kickstarter i September månad för motsvarande 830 svenska kronor i färgerna svart och vitt.

Den andra klockan som Pebble presenterade heter Time 2, och är därmed uppföljaren till fjolårets Pebble Time. Time 2 erbjuder en skärm som är 53% större än vad Pebble 2 skärm är, dock så vill inte Pebble gå ut med hur stor skärmen är i tum på Time 2. Vi tror att Pebble sneglat en del på Apple då Time 2 påminner mycket om Apple Watch. Klockan erbjuder också en färgskärm. Vidare så har den samma ständigt aktiva pulsmätare som Pebble 2 har, men också en mikrofon.
Klockan är vidare vattentät ner till 30 meters djup och har en batteritid i upp till 10 dagar enligt Pebble. Klockan kommer släppas på Kickstarter någon gång i november för 169 dollar och släpps i färgerna svart, guld och silver.

Dock så togs uppmärksamheten ifrån Time 2 samt Pebble 2, av en liten fyrkantig puck. Pebble har valt att döpa prylen till Core – ett passande namn då enheten saknar skärm. Pebble introducerade två versioner av Core, där en är tänkt för träning medan den andra är tänkt för dom som gillar “att leka” med en smartklocka.

Pebble Core Sport har stöd för ett SIM – kort, inbyggd GPS samt blåtand. Man ska alltså kunna ringa direkt från Core – enheten, utan något smartphone i närheten. Enheten har vidare stöd för diverse olika träningsappar såsom runkeeper. Man ska också kunna lagra musik från Spotify i Core, för att sedan spela upp i ett blåtands headset eller via ett vanligt headset med en 3,5 mm kontakt, då Core också har en 3,5 mm port för hörlurar. Enheten ska enligt Pebble själva klara 5, 5 timmar av musiklysning med GPS tracking. 

Pebble Core for Hackers är istället en klocka där det ska gå att mixtra med allt möjligt, den ska med andra ord vara väldigt anpassningsbar. Man kan till exempel ställa in hur knapparna på enheten ska agera vid tryck. Klockorna laddas via vanlig Mickro USB, men möjligheten finns att ladda klockorna trådlöst, om man vill lägga 20 dollar extra på en trådlös laddningsplatta, klockorna har också 4 GB inbyggt minne för lagring av musik. Core – enheterna kommer kosta 69 dollar när de släpps i januari 2017.

Alla klockor stödjer iOS samt Android.

Bilden är lånad av kickstarter.com

Källa

 

Lämna ett svar