Posted in: Uncategorized

Vi testar kameran i LG G5

En av de största höjdpunkterna med LG G5 är telefonens kamera, då den erbjudet dubbla kameror på baksidan, men den har också möjligheten till att uppnå alla manuella inställningar som en vanlig systemkamera kan uppnå, LG G5 lovar alltså gott på pappret, men är den lika bra som den låter vid “vanligt användande”? I det här testet tar vi er genom alla manuella inställningar samt hur kameran presterar. 

Kameran i telefonen finns i tre olika lägen. Enkel, manuell samt automatisk. Det enkla läget är verkligen enkelt då man pekar var som på skärmen för att ta ett kort, det finns inga inställningar som går att ställa in i detta läge. Vi tycker det verkligen är praktiskt att inte behöva tänka på var man ska trycka för att ta ett kort, och läget är speciellt användbart när man ska kort på ett motiv som rör sig snabbt.

Det automatiska läget är det läget som kommer som standard i alla LG´s telefoner. Detta då läget inte är lika avancerat som det manuella läget, men ändå är mer komplicerat än det enkla läget. Det automatiska läget har stöd för olika häftiga lägen, såsom ett läge där man kan tona ner bilden längst med kanterna, detta läge har LG valt att kalla för popout. Men det finns också ett läge som drar nytta av alla tre kameror. Det läget visar en bild från alla tre kameror på skärmen, och därmed blir bilderna i läget udda, men väldigt häftiga!

Det manuella läget är det mest komplicerade av dom alla. I detta läge kan man experimentera rejält med kamerans funktioner. Man kan till exempel ställa in ISO, men man kan också ändra fokuspunkt. Allt som går att göra i en systemkamera går också att göra i LG G5, fast LG G5 är bra mycket mindre än en systemkamera. Nackdelen med det manuella läget i LG G5 är att det tar längre tid att ta ett kort, men detta är förståeligt eftersom man ställer in egna inställningar som telefonen måste anpassa sig efter.

Om vi istället kollar in hårdvaran i LG G5`s bakre två kameror, ja, den har två, så följer specifikationerna att standardkameran är på 16 megapixlar med bländaravtalet f.1.8. Men LG G5 har också fått en kamera som tar kort med vidvinkel, närmare i 135 grader med 8 megapixlar med bländaravtalet f.2.4. Det blir väldigt häftiga bilder med vidvinkelkameran, men det är också riktigt praktiskt om man ska fota i något trångt utrymme. Vi tycker verkligen inte att vidvinkelfunktionen är någon onödig funktion, nu kan vi inte vara utan funktionen.

LG G5 har en av de bästa kamerorna när det gäller att ta kort på nära avstånd, då telefonen inte tappar något fokus om man går nära ett objekt, och LG G5 är en av få telefoner som klarar av detta, om inte den enda.

Något vi fått veta är att LG inte vidareutvecklat huvudkameran i G5 från förra årets G4a. Detta märks också när vi fotar med G5, men LG G4 hade en riktigt bra kamera, och har en av de bästa kamerorna än idag, så vad gör det?

Den främre kameran i G5 är på 8 megapixlar. Kameran tycker vi presterar mycket bra framåtriktade bilder, den tar in väldigt mycket ljus även i dunkla ljusförhållanden. Om man inte är nöjd över standardinställningarna så finns även möjligheten till att anpassa ljuset i bakgrunden själv.

Vi tycker att kameran i G5 presterar riktigt bra, framförallt är det riktigt roligt att se hur utvecklingen går framåt inom foto till mobiltelefoner. LG är ännu en gång först med ännu en sak som vi tror kommer bli standard med vidvinkelkameran.

Här nedan följer lite bilder tagna med telefonen:

Funktionen “Multi View”.

  

Testar att ta kort med den främre kameran.
Funktionen “popout”.

Vidvinkelkameran

        

Standardkameran

Fler inlägg kommer.

Tags:

Lämna ett svar

Back to Top