Hem Huawei presenterar Honor 8 – har en design i glas och metall

Huawei presenterar Honor 8 – har en design i glas och metall

Huawei har under kvällen presenterat den nyaste satsningen i företagets Honor-serie, Honor 8. Honor 8 har väldigt mycket gemensamt med företagets nuvarande flaggskepp P9 såsom de dubbla kamerorna på baksidan. Läs texten för mer information om hela telefonen.

Designen är gjord i 2,5D glas som ska skydda telefonen både på framsidan och baksidan. Runtom telefonen löper en ram som är gjord i metall. Telefonen ä’r vidare 7,45 mm tunn och väger in på 153 gram. Telefonens färg skiftar också färg (som Galaxy S6) i olika ljusförhållanden. Tillgängliga som telefonen kommer släppas i är mörkblått, rosa, svart, vitt och guld.

Skärmen i telefonen är på 5,2 tum och har upplösningen 1080 x 1920 pixlar. Det är dock ännu oklart vilken typ av panel Huawei valt att använda sig av. Men av tidigare erfarenheter har Huawei valt att använda sig av en IPS-panel.

Telefonen kommer med Huaweis egna Kirin 950 chip, och företaget har med andra ord inte valt att sätta i den allra senaste satsningen Kirin 955. Hur som helst har processorn gigahertzen 2,3 GHz. Telefonen kommer i två versioner: en med 3 GB RAM och en med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne.

Telefonen har två kameror på baksidan, precis som P9:an. Kamerorna funger också på precis samma sätt, då en tar bilder endast i svartvitt, medan den andra kameran tar helt vanliga foton i färg. Den främre kamerans upplösning ligger på 8 megapixlar, medan de bakre kamerornas upplösning ligger på 12 megapixlar.

Övrigt som telefonen har att erbjuda är en IR-sensor, en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan, USB Type – C, ett 3000 mAh batteri med stöd för snabbladdning, plats för dubbla SIM-kort och Android 6.0 från start tillsammans med Huaweis egna EMUI 4.1.

Priset för varianten med 3 GB RAM +32 GB ROM kommer ligga på överkomliga 2600 kronor, medan varianten med 4 GB RAM + 64 GB ROM istället kommer hamna på motsvarande 3213 svenska kronor. För dessa pengar är Honor 8 en utmanare till OnePlus 3. Det är ännu oklart när telefonen släpps, och om den släpps i Sverige. Men vi tror att telefonen gör det, då föregångaren Honor 7 säljer för fullt fortfarande!

Bilden är lånad av gizmochina.com

 Källa

Lämna ett svar