Hem Xiaomi presenterar Redmi Pro – Världens första smartphone med OLED-panel

Xiaomi presenterar Redmi Pro – Världens första smartphone med OLED-panel

Xiaomi har under kvällen presenterat företagets nya flaggskepp Redmi Pro. Mobilen ställer sig till skaran av de allra flesta andra high-end telefoner, men sticker ut genom att erbjuda en OLED – panel, vilket är världens första smartphone som kan stoltsera med denna fantastiska teknik.

Själva skärmen är på 5,5 tum och har upplösningen 1080 x 1920, vilket i sig inte är särskilt märkvärdigt.

Under huven hittar vi en Helio X25 processor med 4/128 GB minne. Men Xiaomi Redmi Pro finns också i en variant med den något klenare Helio X20 processorn, fast då med 3/64 GB minne istället. Vidare finner vi en fingeravtrycksläsare placerad i mitten under skärmen, plats för dubbla SIM-kort, ett 4050 mAh batteri och Android 6.0 från start.

Telefonen består av en metallkonstruktion som löper runt hela telefonen. Telefonen går också att få i färgerna grått, silver och guld.

Som vi skrev under gårdagen har telefonen begåvats med dubbla kameror på baksidan, och mycket riktigt har telefonen funktionen. Huvudkameran består av 13 megapixlar medan den sekundära består av 5 megapixlar. I funktion agerar den sekundera 5 MP kameran som en djupsensor åt huvudkameran. En funktion som vi till exempel sett i HTC One M8 från 2014. Den främre kameran ligger istället på 5 megapixlar.

Priset för varianten med 3/64 GB minne kommer hamna på motsvarande 2000 svenska kronor, medan varianten med 4/128 GB minne istället hamnar på 2600 svenska kronor. Telefonen lanseras den 8e augusti i Kina.

Bilden är lånad av GSMArena.com

Källa

  

Lämna ett svar