Hem Såhär blir Samsung Galaxy Note 7 (sammanfattning)

Såhär blir Samsung Galaxy Note 7 (sammanfattning)

Fredag 29/7: 4 dagar kvar innan Samsung kommer lansera Galaxy Note 7. I denna artikel tar vi er genom hur vi tror att Note 7 kommer bli. Vi sammanfattar alltså alla rykten i denna artikel. 

Design 

Ända sedan Samsung lanserade Galaxy S6 och S6 Edge har företaget fortsatt att följa sitt nya designspråk i nya modeller, som visade sig bli en smärre succé. Av alla rykten att döma kommer Samsung även fortsätta med designen i Galaxy Note 7. Precis som förra året sägs det att Samsung ska lansera två telefoner under eventet den 2a augusti. En med platt skärm och en annan med Edge – skärm. Skillnaden är dock att båda sägs tillhöra Note – familjen. Telefonerna sägs komma i de vanliga standardfärgerna vit och svart, men också guld, ljusblå och silver. För att sammanfatta det hela kommer telefonernas design vara starkt inspirerade av S7 och S7 Edge. Vi hoppas att Samsung förstärker glasskivan på baksidan mot fingeravtryck dock, då deras nuvarande telefoner är känsliga mot just fingeravtryck.

Bilden är lånad av GSMArena.com

   


Skärm 

Som vi skrivit tidigare så tror vi att telefonen kommer komma i två versioner. En version med platt skärm, och en annan version med Edge – skärm. Samsung kommer antagligen välja att ligga kvar med 5,7″ i båda telefonerna. Antagligen ligger upplösningen också kvar på 1440 x 2560 pixlar (Quad HD) med Samsungs SUPER AMOLED panel. Samsungs Note – telefoner har ofta varit ett steg före sina konkurrenter, och kan det vara så att Samsung sätter in en UHD (4K) skärm i telefonerna? Vi tror iallafall inte det.

Processor 

Samsung använde sig av sitt egna Exynos 8890 chip i Galaxy S7 och S7 Edge. Det sägs dock att Samsung har en uppföljare på gång till Exynos 8890 chippet. Enligt flertalet rykten kommer Note 7 vara utrustad med ett Exynos 8893 chip, vilket kan beskrivas som en smärre uppgraderad variant av Exynos 8890. Vi tror både att den plana varianten och Edge – varianten kommer få processorn, däremot tror vi att flat – varianten kommer få nöja sig med 4 GB  RAM, medan Edge – varianten får 6 GB RAM. Vi har mer eller mindre fått det bekräftat över att telefonerna får Snapdragon 821 i USA, och Exynos 8893 i resten av världen. Det interna minnet sägs ligga på 64 GB med plats för minneskort upp till 200 GB.

Bilden är lånad av Androidcentral.com

Kamera    

Man brukar säga att man ska ta vida på ett vinnande koncept. Samsung har alltid, och är fortfarande en av lederna när det kommer till kameror i mobiltelefoner. I Galaxy Note 5 och S6 Edge+ satt det samma kameror som i S6 och S6 Edge, så inför årets lansering av Note 7 kan vi inte tänka oss att Samsung sätter i någon annan kamera än den som sitter i Galaxy S7. S7:ans kamera är dessutom den bästa (enligt oss) på marknaden, så vi tycker att Samsung gör rätt.

Det som gör Note till en Note 

Vi pratar självklart om pennan S-Pen som sitter på undersidan av Samsungs Note – telefoner. Hur och har verkligen Samsung vidareutvecklat pennan till telefonen och i så fall hur? Vad vi hört har Samsung inte gjort någon direkt vidareutveckling av pennan, däremot ska man ha infört en och annan ny mjukvaru-funktion. En ny funktion som Samsung infört är att man nu ska kunna spela in skärmen direkt out-of-the-box, så ingen ROOT ska behövas för att få funktionen att fungera.

Bilden är lånad av pocketnow.com

Övrigt 

Ett riktigt stort område när det kommer till Note 7. Detta då telefonen med allra största sannolikhet har väldigt mycket och erbjuda i form av finesser. Note 7 sägs få en Iris – läsare. Något vi fått bekräftat på flertalet bilder och videor. Vi gillar tänket, men det känns inte 100% klart enligt oss, då man kommer behöva ta av sig glasögonen eller linserna för att låsa upp telefonen.

Note 7 sägs också bli den första telefonen från Samsung med USB Type – C. Detta får som följd att Samsung behöver tillverkare ett nytt VR – headset. Av de allra senaste ryktena att döma kommer detta headset vara helsvart och ha en viktigt på dryga 300 gram.

Telefonen (eller telefonerna) sägs också bli IP68 – klassade, precis som Galaxy S7 och S7 Edge. Vidare får de också Samsungs egna standard av snabbladdning av trådlös laddning.

Pris och tillgänglighet  

Vi tror att Note 7 med Edge – skärm kommer hamna på 9490 kronor, medan vanliga Note 7:an kommer ligga på 8490 kronor. Telefonerna presenteras 2a augusti, och vi tror att båda blir tillgängliga för köp i Sverige 16 augusti redan.

För dessa pengar kan man dock beställa två OnePlus 3 för ungefär samma summa, och till och med lite mindre, dessutom kan det hända att OnePlus 3 har bättre specifikationen. Eventet går av stapeln på tisdag klockan 19:00 svensk tid.

Bilden är lånad av phonearena.com

Lämna ett svar