Så tål Apple Watch att badas med

Jag har nyligen varit på semester med familjen, närmare bestämt åkte vi till Turkiet. Under resan var det tänkt att farsan skulle använda sin Pebble Time när han badade. Det då det inte rekommenderas att man använder Apple Watch i vattnet. En dag in på semestern glömde han dock sin Apple Watch på armen när han skulle till att ta ett dopp! Sagt och gjort hoppade han i med klockan. Han hade den i alla fall i vattnet minst 5 minuter. Därmed satte han den på rejält prov. 
Väll uppe på torra land blev vi alla förskräckta och undrade hur det egentligen hade gått för klockan, fungerade allt som det skulle efter doppet?! Lyckligtvis så klarade farsans klocka sig i det skick den var i innan ”olyckan” (absoluta nyskick). Känsliga delar så som laddningen och högtalaren var det jag i alla fall var mest oroad över. 
 

Precis efter doppet visade klockan inte på något konstigt beteende, vilket är helt normalt för en elektronikpryl som precis fått sig ett dopp (men inte är IP-klassad). Däremot är det desto vanligare att dessa prylar börjar bete sig konstigt efter ca 7 dagars användning (ex laddningen slutar fungera). Men Apple Watch tillhör som tur var inte den skaran produkter.
Vi tror däremot inte klockan skulle mått särskilt bra om den hade fått vara i vattnet 25 minuter till. Men vi kan ha fel! Det är fortfarande högst oklart hur mycket vatten Apple Watch tål utan att få nedsatt funktion. Vissa källor säger att klockan inte alls tål något vatten (sidor som Apple.com), medan andra källor menar på att klockan visst tål vatten. 
Vi önskar såklart att Apple gör alla möjliga förbättringar i kommande Watch 2. Men framförallt önskar vi att Apple gör klockan vattentät (gärna IP68), då en klocka ska kunna hänga med i vått och torrt. Vi ser också gärna klockan som mer stryktålig.
I nuläget är det svårt och säga ner en eventuell uppföljare till Watch kan tänkas visas upp, men vi tror att den uppföljare visas upp tidigast 2017. 
Vi rekommenderar dock inte att ni testar samma sak med era Apple Watch – klockor. 
Bilden är lånad av macrumors.com
Annons