Asus presenterar smartklockan ZenWatch 3

Asus har under dagen presenterat sin tredje generations smartklocka, som kort och gott kallas ZenWatch 3. ZenWatch 3 är den första smarta klockan från Asus som har en rund skärm, och Asus skickar med ett helt gäng urtavlor som ska passa skärmen.
Om vi går in på specifikationerna så erbjuder klockan en 1,39 tums stor skärm med upplösningen 400 x 400 pixlar, allt i en AMOLED panel som skyddas av GorillaGlas.

Vidare hittar vi Qualcomms nylanserade chipp för smarta klockor, Snapdragon 2100. Ett chipp som ska vara specifikt anpassat till smarta klockor. I detta fall arbetar chippet ihop med 1/2 GB RAM (512 MB) och 4 GB inbyggt minne.
ZenWatch 3 har ett 340 mAh batteri, och enligt Asus ska man kunna ladda upp batteriet från 0-100% på 15 minuter, vilket låter galet fort.

Klockan kör på Android 2.0 från start. Som jag nämnde tidigare har Asus förinstallerat 50 egna urtavlor på klockan, så att det ska finnas en urtavla för alla. Självklart finns det också många fler att tillgå i Play Butiken.

Klockan kommer säljas för motsvarande 2200 svenska kronor och kommer ut “senare på året”, enligt Asus.

Bilderna är lånade av Asus

Källa

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!