Huawei presenterar surfplattan MediaPad M3

Huawei har under dagen presenterat surfplattan MediaPad M3. Surfplattan är gjord i en metallkonstruktion och erbjuder bland annat dubbla högtalare. Om vi hoppar på specifikationerna så erbjuder MediaPad M3 på en 8,4 tum stor skärm med Quad HD- upplösning, Huaweis egna Kirin 950 processor, en fingeravtrycksläsare som även fungerar som hemknapp.

Vidare har plattan fått dubbla högtalare. Men istället för att placera båda under och över skärmen så sitter en på ovansidan av plattan, medan den andra sitter på undersidan av plattan. Harman/Kardon är också involverade i ljudupplevelsen, och Huawei säger att ljudet ska vara riktigt bra!
Kameran är något extraordinärt i MediaPad X3. Detta då den har en bakre kamera med upplösningen 16 megapixlar, medan den främre kameran ligger på 8 megapixlar.

Surfplattan går antingen att tillgå i en 4/32 GB variant, eller en lite dyrare 4/64 GB variant. Priset för den förstnämnde enheten kommer ligga på motsvarande 3000 svenska kronor, medan varianten med 4/64 GB minne istället kommer kosta 3450 svenska kronor, då får man också 4G/LTE med på köpet!

Det är ännu oklart om plattan kommer till Sverige.

Bilden är lånad av Huawei.com

 Källa