Så kommer fingeravtrycksläsaren i Galaxy Note 9 fungera

Enligt uppgifter till Mobilanyheter kommer Samsung hålla ett event i juni där företaget förväntas visa upp en uppföljare till förra årets mobil Samsung Galaxy Note 8. Passande nog ser det ut som att uppföljaren till Galaxy Note 8 kommer heta Galaxy Note 9. Fler och fler uppgifter har börjat komma fram gällande mobilen, och jag håller naturligtvis tummarna för att dessa uppgifter stämmer! 

Samsung har nyligen tagit patent för en teknik som gör det möjligt för företaget att gömma fingeravtrycksläsaren under telefonens display. Enligt uppgifter så kommer Samsung Galaxy Note 9 bli Samsungs första telefon med en fingeravtrycksläsare inbäddad under displayen, något vi även sett tecken på i en tidigare läcka. Det är inte heller helt otänkbart att Galaxy Note 9 kommer få en fingeravtrycksläsare under displayen med tanke på att tillverkare så som Vivo börjat utrusta sina mobiler med just fingeravtrycksläsare under displayen.

Jag blev själv lite förvånad över att Samsung inte utrustat Galaxy S9-telefonerna med fingeravtrycksläsare under displayen eftersom att Samsung är en tillverkare som i vanliga fall brukar vara snabba på att implementera nya funktioner för sina telefoner, funktioner som ibland blir lyckade men även misslyckade.

Källa

Författare: Rasmus Hellmyrs

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.