HTC förklarar varför U12+ inte fått trådlös laddning

HTC U12+

För en vecka sedan förklarade OnePlus varför man inte har givit flaggskeppet ”6” trådlös laddning, trots att telefonen fått en glasbaksida. HTC U12+ har också den fått en glasbaksida, men precis som i OnePlus fall har HTC valt att skippa den trådlösa laddningen. 

HTC har under dagen förklarat att tillverkaren inte valde att utrusta flaggskeppet HTC U12+ med trådlös laddning av tre olika orsaker. Den första är att HTC skulle behövt göra telefonen något tjockare om de skulle få in de komponenter som krävs för trådlös Qi-laddning. Den andra anledningen ska ha varit att HTC skulle behövt stoppa i ett ännu mindre batteri för att göra den trådlösa Qi-drömmen till verklighet.

Den största anledningen till att företaget inte utrustade U12+ med Qi-laddning tror jag är för att det går på tok för långsamt att ladda trådlöst kontra vanlig laddning.

Källa: AndroidHeadlines

Rasmus Hellmyrs
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.