HMD Global

HMD presenterar Nokia 2.1, 3.1 och 5.1

Under dagen har HMD Global hållit ett event i Ryssland där företaget visat upp de nya budget- och mellanklassmobilerna Nokia 2.1, 3.1 och 5.1. Häng med här för att få reda på allt kring HMD:s nya trio! 

Om vi börjar med Nokia 2.1 så har mobilen fått en 5,5 tumsskärm med HD – upplösning. Under huven hittar vi processorn Snapdragon 425 med 1 GB RAM och 8 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 8 MP-kamera medans vi på framsidan hittar en ensam 5 MP-kamera.

I övrigt har telefonen fått ett massivt 4000 mAh-batteri, främre stereohögtalare och Android Go (baserat på Oreo) från start.

Nokia-2.1-2.jpg

Om vi går över till Nokia 3.1 så har mobilen fått en 5,2 tumsskärm tillsammans med HD+ – upplösning i formatet 18:9. Under huven hittar vi ett chipp från MediaTek, nämligen MediaTek MT6750 tillsammans med 3 GB RAM och 32 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en 13 MP-kamera medans framsidan pryds av en 8 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått Android 8.0 Oreo från start.

Nokia-3.1-2.jpg

Nokia 5.1 är ”flaggskeppet” av de telefoner HMD presenterade under kvällen. Den här telefonen erbjuder en 5,5 tumsskärm med Full HD+ – upplösning i formatet 18:9. Under huven hittar vi återigen ett chipp från MediaTek, den här gången i form av Helio P18 med antingen 2/16 eller 3/32 GB inbyggt minne. På baksidan sitter en ensam 16 MP-kamera medans framsidan pryds av en 8 MP-kamera.

I övrigt har mobilen fått ett 2970 mAh-batteri (som laddas via MicroUSB), en fingeravtrycksläsare placerad på baksidan och Android Oreo direkt från start. Det är oklart om dessa tre mobiler kommer till Sverige, men jag misstänker att de kommer hitta hit vid ett senare skede.

Nokia-5.1-Nokia-3.1-and-Nokia-2.1-are-announced-the-purest-of-Android-at-an-affordable-price.jpg

Källa: PhoneArena

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...