Apple

Så kan priset på iPhone 9 bli

I september sägs det att Apple kommer hålla ett event där tillverkaren kommer presentera nya iPhones. Däremot sägs det att Apple endast kommer avtäcka iPhonemodellerna med OLED-paneler på eventet. Det då det påstås att LG fått problem med LCD-panelerna som är tänkta att sitta i Apples billigaste iPhone, en mobil som antagligen kommer kallas för iPhone 9.

Nu har en källa spekulerat i vad iPhone 9 kan komma att kosta när den släpps på marknaden. Enligt källan kommer iPhone 9 bli tillgänglig med 64 eller 256 GB inbyggt minne. Utöver det sägs det att Apple kommer släppa en variant av iPhone 9 med dubbla SIM. Modellen med 64 GB inbyggt minne sägs kosta från 599 dollar medans samma variant (fast med dubbla SIM) sägs kosta 699 dollar. 256 GB modellen sägs å andra sidan kosta från 749 dollar (med ett SIM-kort) medans modellen med dubbla SIM-kort ska kosta 845 dollar.

Varför dubbla SIM-kort i en iPhone?

iPhone 9 kan bli Apples första smartphone med plats för dubbla SIM-kort. Tillverkare så som Huawei har under en längre tid haft som standard att ge sina smartphones en extra hållare för ett extra SIM-kort. Apples telefoner säljer inte alls lika bra i Asien som de gör i Europa. Mycket beror det på att tillverkaren bara släppt mobiler med plats för ett SIM-kort (och det höga priset är naturligtvis också en faktor).

Text

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...