Sony borde släppa en Xperia-smartphone för Geeks!

Sony är ett företag som det inte går särskilt bra för just nu. Tillverkaren går med enorma förluster och framtiden för Sony ser inte särskilt ljus ut.

Många har säkert frågat sig vad Sony gör för fel med tanke på att det bara går sämre och sämre för tillverkaren. Det är något även jag funderat på. Jag misstänker att Sonys Xperia-ras mycket beror på att Sony försöker (liksom många konkurrenter) göra de bästa mobilerna inom samtliga områden.

Det har resulterat i att Sonys mobiler inte varit dåliga på något område men inte heller bäst. Jag tror att Sony skulle kunna vända på steken om företaget släppte en telefon som var nischad inom ett visst område. Visst, Sony påstår att de nischat in sig på kameraområdet med Xperia XZ2 och XZ2 Compact. I verkligheten har det däremot visat sig att kamerorna i XZ2 och XZ2 Compact inte håller måttet för ett flaggskepp 2018.

Samsung är en tillverkare Sony borde kolla på tycker jag. Samsung har med sina flaggskepp nischat in sig på displayen, displayer som är absolut det bästa som finns på marknaden. Ett annat exempel är Huawei som fått till en otroligt bra kamera i P20 Pro.

Sony skulle kunna släppa en Playstation-mobil. Eftersom Sony även gör Playstation-konsoler så tror jag att en Playstation-mobil skulle kunna vända på Sonys dåliga försäljningssiffror.

Följ Mobilanyheter på Facebook för att vara bland de första att veta när något nytt händer i mobilvärlden!

Rasmus Hellmyrs
Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.