Här är Huawei Kirin 980 – är 5G-förbrett

Under dagen har Huawei visat upp det nya chippet Kirin 980. Kirin 980 kan stoltsera med att vara världens första chipp för mobiler som bygger på 7 nm-teknik.

Huawei Kirin 980 har utrustats med åtta processorkärnor och är världens första chipp för mobiler som bygger på 7 nm-teknik. Det är också världens första mobilchipp med en Cortex-A76-krets. Kirin 980 är också ett 5G-förbrett chipp.

Huawei meddelar att Kirin 980 är 37% snabbare än Snapdragon 845 och att företagets chipp därmed ska vara det snabbaste chippet för mobiler just nu. Huawei snackade också om att Kirin 980 ska klara av hastigheter mycket bättre nere i tunnelbanan än typ Snapdragon 845. Kirin 980 kommer sitta i Mate 20 och Mate 20 Pro.

Texten uppdateras och kan komma att ändras.

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!