Konkurrenterna får passa sig – Nu börjar Huaweis resa på allvar!

Det var mycket häftigt att få uppleva lanseringen av Kirin 980 på plats i Berlin. Det var ännu häftigare när Richard Yu avslöjade att Huawei Mate 20-serien kommer presenteras 16:e oktober! 

Huawei gör bra smartphones, något som inte är en hemlighet. Huaweis chipp Kirin 970 håller inte måttet om man jämför med Snapdragon 845. Därför var förväntningarna höga på Kirin 980, och vilket grymt chipp jag tror det kommer bli! Huawei Kirin 980 är världens första mobilchipp med 7nm. Något som däremot är mer imponerande är att Huawei släppt världens första 5G-smartphone.

5G är något som kommer bli standard i smartphones framöver, men så länge Huawei håller sina chipp för sig själva och Qualcomm inte presenterar Snapdragon 855 kommer Huawei vara ensamma på den svenska marknaden att erbjuda en 5G-förberedd smartphone, och det är coolt med tanke på att Huawei inte var särskilt stora för några år sedan.

Ett extra stort plus är att Huawei förbättrat täckningen för Kirin 980 under marken, något som bör innebära att Mate 20-mobilerna kommer få grym täckning under marken.

Följ mig gärna på Facebook

Annons
Sidan laddas...