Xperia XZ3 Compact – vart är du?

De senaste åren har Sony lanserat en Compact-mobil varje halvår. Så blev det däremot inte i samband med XZ3-lanseringen. Det kan bero på flera saker misstänker jag.

Den största orsaken till att Sony inte visade upp någon Xperia XZ3 Compact på årets IFA-mässa tror jag var för att tillverkaren inte fick till någon OLED-panel i Compact-format. Eftersom Xperia XZ3 har en OLED-panel misstänker jag att Sony tänkte att det skulle kännas illa att visa upp en Compact-mobil med en LCD-panel.

Den andra anledningen till att Sony inte visade upp någon Xperia XZ3 Compact kan bero på att Sony kände att skillnaden mellan XZ2 Compact och XZ3 Compact inte var så stora så att tillverkaren väntar till våren 2019 med att lansera en uppföljare till XZ2 Compact.

Gilla Mobilanyheter på Facebook för att ta del av Sveriges snabbaste mobilrapportering!