Varför har iPhone Xs och Xs Max inte fått USB Type C?

I onsdags presenterade Apple företagets nya flaggskepp iPhone Xs och Xs Max. En sak jag funderat över är; varför har telefonerna inte fått USB Type C-uttag?

Det skulle varit mycket smidigt om Apple skulle kunna bli vänner med sina konkurrenter genom att utrusta sina telefoner med USB Type C-uttag. Det eftersom det är mycket smidigare att han en sladd med sig mot för om man måste ha två sladdar med sig, något man behöver idag om man har en iPhone och en Androidmobil.

Det har ryktats om att Apple kommer utrustad sina smartphones (som man kommer presentera 2019) med USB Type C. Det förvånar mig däremot att Apple inte utrustat årets iPhones med Type C-kontakt eftersom tillverkaren utrustat sina nya datorer med USB Type C. Men nästa år är det antagligen dags för Apple att överge sin trogna lightning-kontakt.

Gilla Mobilanyheter på Facebook för att ta del av Sveriges snabbaste mobilrapportering!

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!