Google Lens uppdateras med nya funktioner

Google har under kvällen skickat ut nya funktioner till Google Lens: den smarta tjänsten som känner av vad du fotograferar! 

Den nya funktionen Google skickat ut innebär att du kan söka på en bild på Google för att sedan öppna den och se en Lens-ikon. När du trycker på ikonen får du upp liknande foton. Om det är ett föremål du kan köpa kommer Lens även skicka länkar till produkten där du kan köpa den.

lens-blog.gif

Utöver det har Google presenterat en funktion som slår upp videos baserat på din bildsökning. Google säger följande om sina nya satsningar:

”…we’ve been working to include more imagery and videos in Search, whether it’s illustrated weather reports, live sports clips, or our visual recipe experience. We’ve been able to do this in part thanks to advancements in computer vision, which help us extract concepts from images. We model hundreds of millions of fine-grained concepts for every image and video that we have in our index. For example, an image of a tiger might generate concepts like ”feline,” ”animal” or ”big cat.” This lets us identify a picture by looking at its pixels, without needing to be told by the words on a page.

Via PhoneArena

Handla dina mobiler på Dustin

Följ mig gärna på Facebook

Annons
Sidan laddas...