Första intrycket av Xperia XZ3

Under dagen har jag fått hem en Xperia XZ3 för test. Nu har jag hunnit använd telefonen i några timmar. Hur upplever jag Xperia XZ3 efter några timmars användande?

Om vi börjar med designen så påminner XZ3 mycket om föregångaren XZ, i alla fall om man kollar på telefonens baksida. Jag har fått hem XZ3 i färgen “Forest Green” och måste säga att jag diggar den skarpt då den skiftar färg mellan mörkgrönt och blått beroende på ljuset runtomkring. Det är på framsidan man ser den största skillnaden mellan XZ3 och föregångaren XZ2. Xperia XZ3 har fått en display som sluttar över telefonens långsidor samt mindre bezels runt displayen. Snyggt Sony!

Sony Xperia XZ3 är tillverkarens första smartphone med en Quad HD+ -upplöst 6″ display. Det är däremot inte telefonens upplösning som är elefanten i rummet utan OLED-panelen. Rikard Skogberg, PR-ansvarig på Sony Mobile, berättar att Sony jämförde bilden i XZ3 med bilden i företagets OLED-TV:s för att skapa den bästa smartphoneskärmen på marknaden. Flera tester har visat att Xperia XZ3 har den bästa skärmen på marknaden, något jag är beredd att hålla med om då telefonen har superfina färger, god kontrast och bra betraktningsvinklar.

42570060_166796517534576_1051741330767609856_n.jpg

Xperia XZ3 har utrustats med processorn Snapdragon 845 med 4 GB RAM och 64 GB inbyggt minne. Allt flyter på riktigt bra i telefonen, men jag skulle gärna önskat lite mer RAM-minne för att XZ3 ska klara av att flyta på lika bra i nya Androidversioner många år framöver.

Jag kommer inom kort släppa ett test där jag bland annat kommer skriva om kamera och batteritid. Dessutom kommer jag gå in djupare på de detaljer jag nämnt om XZ3 i den här artikeln!

 

Sånt som också kan intressera…

Lämna en kommentar