FaceID på iPhone X, XS och XS Max är polisens värsta fiende

FaceID är en otroligt smart, ny teknik från Apple som kan låsa upp din iPhone genom att du bara tittar på mobilen. Men tekniken är inte bra för allt!

Nu har det framkommit att polisen i USA inte ska kolla in i displayen på en iPhone X, Xs eller Xs Max då detta räknas som ett felaktigt försök för att låsa upp brottslingens iPhone. Det anges att dessa uppgifter specifikt gäller för polisen i USA, men rent spontant känns det som att rådet även gäller för svensk polis.

Vad orsaken till att polisen inte ska kolla in i en nyare iPhone är ännu oklar. När man gjort fler än fem försök måste man slå en personlig PIN-kod och fem försök med fel fingeravtryck krävs även för TouchID för att enheten ska kräva PIN-kod.

Via Teknikveckan

 

Handla dina mobiler på Dustin

Följ mig gärna på Facebook

Annons
Sidan laddas...