Huawei

USA råder Kanada att dissa Huawei:s 5G-nät

Huawei håller precis som många andra tillverkare på att utveckla ett 5G-nät för framtida produkter.

Nu har två högt uppsatta personer skickat ett brev till Kanada där man råder Kanada att inte använda sig av Huawei för att bygga 5G-nätet. Det är sedan tidigare känt att USA misstänker att de kinesiska tillverkarna Huawei och ZTE spanar på sina kunder. Därav brevet som USA skickat. I brevet står följande:

”While Canada has strong telecommunication security safeguards in place, we have serious concerns that such safeguards are inadequate given what the United States and other allies know about Huawei.”-Letter from U.S. Senators to Canadian PM Justin Trudeau

Via TechCrunch

Följ Mobilanyheter på Facebook och Twitter!

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...