Jag blev nyligen inbjuden till ett event av Huawei där jag fick ta en titt på företagets nya mobiler Mate 20 och Mate 20 Pro. Vad var mitt första intryck av mobilerna? Läs gärna inlägget för att ta reda på det! 

Bägge enheter har fått grymma displayer, Mate 20 har fått enh 6,53 tumsskärm med Full HD+- upplösning medans Mate 20 Pro fått en kurvad 6,39 tumskärm med Quad HD+- upplösning tillsammans med en OLED-panel. Det är Mate 20 Pro som kommer bli aktuell i Sverige och oj vilken bra kvalitet mobilen fått på displayen! Svärtan är naturligtvis grym, men det känns även som att de andra färgerna poppar liksom betraktningsvinklarna som också dem var mycket bra!

Både Mate 20 och Mate 20 Pro har utrustats med chippet Kirin 980, vilket är ett av världens första chipp för mobiler som bygger på 7nm – teknik. Tillsammans med processorn har Mate 20 Pro fått 6 GB RAM och 128 GB inbyggt minne. Det lilla jag hann testa telefonen så kändes den riktigt snabb!

Om vi går över till kamerorna så har Mate 20 Pro fått en primär vanlig 40 MP-kamera, en sekiundär 20 MP-kamera för inte mindre än 5X optisk zoom samt en tredje kamera för att ta vidvinkelfoton med upplösningen 8 megapixel. På framsidan har bägge mobiler fåt en kamera med upplösningen 24 MP.

Ett mer ingående test på Huawei Mate 20 Pro kommer inom kort!

 

Sugen på att annonsera på Sveriges största mobilblogg? Tveka inte att höra av er till mig!