Apple tar patent för att få till klickigare knappar om du använder skal

Apple har nyligen tagit ett nytt patent för att få till klickigare knappar om du använder en iPhone med skal på. 

De flesta fodral brukar orsaka att knapparna på en mobil känns sega. Detta är något som Apple är väl medvetna om. Nu har Apple tagit patent på en lösning företaget tror ska kunna ge klickigare knappar genom skal och fodral. Apples ide är att en magnet bakom knapparna kopplas ihop med knappen när man trycker på den med ett skal på. Apple beskriver lösningen så här:

An electronic device, comprising: a housing; an actuator unit carried by the housing; and a tactile compensation unit coupled with the actuator unit, wherein at least a threshold actuation force to the actuator unit depresses the actuator unit, the threshold actuation force defining a minimum force to depress the actuator unit, and wherein the tactile compensation unit includes a triggering unit that forms a magnetic circuit with a triggering magnetic element carried by an accessory device that covers the actuator unit and provides an alteration to the threshold application force, the tactile compensation unit providing, in response to the formation of the magnetic circuit, a compensation force that compensates for the alteration to maintain the threshold actuation force.

 

Handla dina mobiler på Dustin

Följ mig gärna på Facebook

Annons
Sidan laddas...