Huawei

Huawei tappar sin Androidlicense och allt går åt helvete

Den senaste veckan har varit otroligt stormig för Huawei. Dels har en högt uppsatt person blivit gripen och dessutom har det meddelats att Qualcomm inte kommer dela med sig av Snapdragon 855 till Huawei.

Det känns som att Huawei försöker bli så oberoende som möjligt av amerikanska leverantörer som möjligt. Det kanske funkar för tillfället. Däremot kommer det inte gå om tillverkaren blir av med sin licens för Android, något jag misstänker att Google kan komma att göra inom några år.

Text

Rasmus Hellmyrs är huvudskribent och CEO av Mobilanyheter. Sidan som alltid är först med nyheter om mobiler! Utöver att skriva om mobiler gillar Rasmus flygplan, bussar och tåg. Han har under sina två år testat många mobiler men föredrar främst Android.

Annons
Sidan laddas...